Skaitytojų dėmesiui – 10 patikrintų sumanymų, kurie padės sutaupyti vietos, o nedidelė virtuvė taps patogesnė ir jaukesnė.

1. Integruota mikrobangų krosnelė

Jei virtuvė maža, o buitinę techniką įmanoma integruoti, neverta daug galvoti – taip ir darykite. Integravus mikrobangų krosnelę liks daugiau laisvų paviršių, interjeras nebus perkrautas.

2. Nedidelė indaplovė

Jei virtuvė nedidelė, tikriausiai kyla noras atsisakyti indaplovės. Neskubėkite. Šiais laikais būna siaurų indaplovių, kurių plotis – ne daugiau nei 45 cm. Tokią galima įsitaisyti, net jei virtuvė maža, tiesa? Juk indaplovė taupo laiką, elektrą, vandenį ir pinigus.

3. Netradicinis šaldytuvas

Standartiniai šaldytuvai dideli, užima daug vietos. Tačiau galima įsigyti mažesnį šaldytuvą, integruotą šaldomąją kamerą ir šaldiklį.

4. Atlenkiamas stalas

Didelis, ąžuolinis stalas, be abejonės, atrodo įspūdingai, bet tokia prabanga prieinama ne kiekvienam. Ne tik dėl kainos, o ir dėl stalo užimamų kvadratinių metrų. Įsigykite sulankstomą stalą – jis užims kur kas mažiau vietos, tad virtuvė bus erdvesnė.

5. Sulankstomas stalas

Vietoje atlenkiamo galima rinktis ir sulankstomą stalą. Atėjo svečių? Išlankstykite stalą ir susodinkite svečius. Stalo nebereikia? Jis gali tapti vieta sudėti indams ar kitiems daiktams.

6. Baro stalas

Yra tokių mažų virtuvių, kuriose net išlankstomi stalai – prabanga. Juos gali pakeiti baro stalas, ant kurio dar ir daiktų galima sudėti. Beje, baro stalo funkciją gali atlikti net ir plati palangė.

7. Sulankstomos kėdės

Sulankstomų kėdžių būna visose baldų parduotuvėse. Praėjo laikai, kai sulankstomos kėdės būdavo išskirtinai vasarnamių baldas. Sulankstomos kėdės puikiai derės net Provanso stiliaus interjere. Svarbiausia – rasti patinkantį modelį.

8. Viena ant kitos sudedamos kėdės

Dar vienas variantas – kompaktiškos kėdės, kurių konstrukcija tokia, kad galima jas viena ant kitos sumauti. Taip net dešimt kėdžių užims vienos kėdės vietą. Magija? Ne – praktiškumas.

9. Kompaktiški indai

Šiuolaikiniai indų gamintojai supranta, kad mažoje virtuvėje sudėtinga sutalpinti daug indų. Taigi rasta išeitis – galima įsigyti keptuvių, puodų, lėkščių, kurie susideda vieni į kitus. Tai tikrai sutaupo vietos.

10. Pakabinami gėlių vazonai

Mažoje virtuvėje retai lieka vietos puošybos elementams, kartais nė gėlių nėra kur pastatyti. Ir vis tik nebūtina atsisakyti gėlių ir kitų mielų smulkmenų. Puikus variantas – pakabinami gėlių vazonai. Stilinga ir taupo vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją