Lietuviams nepavyko prasibrauti į kovą dėl prizinių vietų, tačiau, tiek šeimininko teisėmis rungtyniavęs „Vytautas“, tiek „Juventus“ metė iššūkį tituluotiems svečiams.

Antano Sireikos auklėtiniai tik po pratęsimo 95:98 nusileido Volgogrado (Rusija) „Krasnyj oktiabr“ komandai su legionieriais, atvykusiais iš iš Los Andželo „Clippers“ (JAV) , Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) ir kitų klubų. Baltarusijos čempionams Minsko „Cmoki“ uteniškiai pralaimėjo 72:82.

„Vytautas“ trečiai pagal pajėgumą reguliaraus sezono VTB Vieningosios lygos Sankt-Peterburgo (Rusija) „Zenit ekipai pralaimėjo 70:72, o Ukrainos čempionui - Južno „Chimik“ klubui - 74:79. Lietuviškoje akistatoje dėl penktos vietos stipresnis buvo „Vytautas“. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai „Juventus“ krepšininkus įveikė 100:81.

Praėjusio turnyro nugalėtojas ukrainiečių „Chimik“ komanda susitikime dėl trečios vietos 78:73 įrodė pranašumą prieš „Krasnij oktiabr“ ekipą, kurios nuo nesėkmės neapsaugojo ir turnyro dienomis šį klubą papildęs naudingiausias praėjusio sezono Italijos krepšinio A lygos žaidėjas Tony Mitchelas.

Trečio tarptautinio „One team cup“ turnyro čempionų taurę iškovojo Vasilijaus Karasiovo treniruojamas „Zenit“ klubas, finale 90:73 susitvarkęs su „Csmoki“ komanda. Nežiūrint pralaimėjimo finale, baltarusiams tai buvo kokybiškas žingsnis į priekį, nes praėjusių metų turnyre Prienuose jie liko tik ketvirti.

„Zenit“ krepšininkams atiteko originali nugalėtojų taurė ir prizas kovingiausiam komandos žaidėjui Ryanas Toolsonui. Prizai taip pat įteikti visoms turnyro komandoms ir jų žaidėjams – Aleksejui Laškevičiui („Csmoki“), Viačeslavui Petrovui („Chimik“), JaJuanui Johnsonui („Krasnyj oktiabr“), Laimonui Kisieliui („Vytautas“) ir Egidijui Dimšai („Juventus“).

Turnyrą, kurį aktyviai nušvietė Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos krepšinio žiniasklaida, surengė sporto stovyklų agentūra „SporTour“, kuriai vadovauja buvęs krepšininkas Aurimas Mileišis. Jo kvietimu į Lietuvą stovyklauti kasmet atvyksta dešimtys užsienio krepšinio klubų.

"One team 2015" taurė

Turnyro lentelė:

1. „Zenit“ (Sankt-Peterburgas, Rusija)
2. „Cmoki“ (Minskas, Baltarusija)
3. „Chimik“ (Južnas, Ukraina)
4. „Krasnyj Oktiabr“ (Volgogradas, Rusija)
5. „Vytautas“ (Prienai, Birštonas. Lietuva)
6. „Juventus“ (Utena, Lietuva)

Finalas:

„Zenit“ – „Cmoki“ - 90:73 (27:19; 24:22; 22:18; 17:14).

Dėl 3-4 vietų:

„Krasnyj oktiabr“ – „Chimik“ - 73:78 (19:18; 21:23; 22:14; 16:18).

Dėl 5-6 vietų:

„Vytautas“ – „Juventus“ - 100:81 (27:19; 24:22; 22:18; 17:14).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)