Britų dienraštis „The Daily Mail“ pakalbino sveikatos specialistus, kurie perspėja žmones apie kenksmingus įpročius ir moko, kaip juos keisti.

1. Prausimasis po dušu kiekvieną dieną.

Prausimasis labai karštu vandeniu ir naudojant agresyvias priemones gali sunaikinti odos natūralią apsaugą, sukelti odos sausumą, trūkinėjimą ir net infekcijas. Šiuolaikinio žmogaus perdėtas rūpinimasis asmens higiena kenkia mūsų odai.

„Daugelis žmonių per daug prausiasi. Jie naudoja per karštą vandenį. Daugeliui mūsų nereikia kasdien praustis po dušu“, – sako gydytojas Nickas Lowe'as.

Tiems, kam retesnis prausimasis kelia siaubą, medikas rekomenduoja praustis vėsesniu vandeniu ir naudoti priemones be muilo.

2. 8 valandų miegas. 4–15 minučių „jėgų teikiantis nusnaudimas“ gali suteikti tiek pat energijos, kiek ir valanda miego naktį. Mintis, kad žmogus turi išmiegoti per naktį aštuonias valandas be pertraukos, yra šiuolaikinio žmogaus „kūrinys“, teigia ekspertai.

„Mūsų miegas yra labai lankstus ir fragmentiškas. 4–15 minučių pogulis taip pat gali suteikti daug jėgų.“

3. Burnos skalavimas specialiu skysčiu išsivalius dantis.

„Burnos skalavimo skystis nuplauna dantis apsaugantį fluoridą, kurio yra dantų pastoje ir kuris suteikia apsaugą kelioms valandoms. Stengiuosi išsivalęs dantis nieko negerti bent pusvalandį. Iš pradžių tai buvo keistas pojūtis, tačiau greitai pripratau“, – sako Londono odontologas Philas Stemmeris.

4. Užsisėdėjimas tualete. Mokslininkai teigia, kad šiuolaikiniai tualetai mums kenkia, nes žmogui tualete natūralesnė poza yra tupėti, o ne sėdėti. Jie rekomenduoja žarnyno problemų turintiems žmonėms sėdint tualete po kojomis pasidėti ką nors, kad būtų imituojamas tupėjimas.

5. Tvarkymasis. Neseniai atlikto tyrimo rezultatai atskleidė, kad per daug namuose besitvarkančių žmonių kraujospūdis yra aukštesnis, nes jie nerimauja, kaip nudirbti visus darbus. Be to, įvairių valymo priemonių naudojimas gali sukelti astmą.

6. Neteisingas kvėpavimas. Žmonės sendami kvėpuoja neefektyviai. Laimei, savo kūną galima ištreniruoti teisingai kvėpuoti. Suaugęs žmogus įkvėpdamas tai daro per krūtinę, o tai yra blogai, sako psichoterapeutas Neilas Shahas, kuris tvirtina, kad reikia kvėpuoti pilvu.

Eksperto teigimu, stengiantis teisingai kvėpuoti reikia mėginti įkvėpti išpučiant pilvą (įsivaizduojant, kad pilvas yra tarsi pučiamas kamuolys), o krūtinė turi beveik nejudėti. Taip bus išnaudojamas visas plaučių tūris.

7. Poilsis po vakarienės. Žmonės yra pripratę sočiai pavakarieniavę pagulėti, o tada po kelių valandų eiti miegoti. Ekspertai perspėja, kad tokiu atveju visos nepanaudotos kalorijos virsta riebalais. Medikai rekomenduoja sočiau valgyti dieną, o vakare tik lengvai užkąsti ir po vakarienės bent pusvalandį pasivaikščioti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)