5 porcijos / Pasiruošimas: 15 min. / Gaminimas: 1 val. 15 min.
Produktai:
¼ puodelio maltos aitriosios paprikos
½ valg.š. malto kumino
¼ arb.š. maltų Kajeno pipirų
1/8 arb.š. malto cinamono
½ valg.š. augalinio aliejaus
500 g lieso jautienos faršo
125 g liesos jautienos (pjaustytos gabaliukais)
½ svogūno
1 skiltelė česnako
1 Chalapos paprika
½ raudonosios paprikos
400 g pomidorų minkštimo (gali būti konservuoti)
1 stiklinė jautienos sultinio (geriau su mažesniu druskos kiekiu)
¾ arb.š. druskos
¼ arb.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 indelis konservuotų pupelių
150 g tarkuoto sūrio
Gaminimas:
Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug 2 min. pakepinkite prieskonius: aitriąją papriką, kuminą, Kajeno pipirus ir cinamoną. Visus prieskonius sugrūskite ir atidėkite į šoną.
Paimkite didelę keptuvę, įkaitinkite ją iki aukštos temperatūros, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite abi jautienos rūšis. Kepkite 5 – 7 min.
Kitoje keptuvėje 5 min. pakepinkite pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką, po to sudėkite juos į keptuvę su mėsa ir dar 1 min. pakepkite. Pridėkite pakepintų prieskonių, sudėkite smulkiai pjaustytą Chalapos papriką, pjaustytą raudonąją papriką, pomidorų minkštimą, įpilkite jautienos sultinio. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Viską užvirkite, prisukite ugnį ir troškinkite maždaug 1 val. Jei norite, kad patiekalas nebūtų aštrus, įpilkite vandens. Likus 15 min. iki troškinimosi pabaigos, sudėkite konservuotas pupeles.
Padalykite troškinį į penkias porcijas, papuoškite tarkuotu sūriu ir pjaustyta Chalapos paprika (jei norite).
Skanaus!