5 porcijos / Pasiruošimas: 15 min. / Gaminimas: 1 val. 15 min.

Produktai:

¼ puodelio maltos aitriosios paprikos
½ valg.š. malto kumino
¼ arb.š. maltų Kajeno pipirų
1/8 arb.š. malto cinamono
½ valg.š. augalinio aliejaus
500 g lieso jautienos faršo
125 g liesos jautienos (pjaustytos gabaliukais)
½ svogūno
1 skiltelė česnako
1 Chalapos paprika
½ raudonosios paprikos
400 g pomidorų minkštimo (gali būti konservuoti)
1 stiklinė jautienos sultinio (geriau su mažesniu druskos kiekiu)
¾ arb.š. druskos
¼ arb.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 indelis konservuotų pupelių
150 g tarkuoto sūrio

Gaminimas:

Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug 2 min. pakepinkite prieskonius: aitriąją papriką, kuminą, Kajeno pipirus ir cinamoną. Visus prieskonius sugrūskite ir atidėkite į šoną.

Paimkite didelę keptuvę, įkaitinkite ją iki aukštos temperatūros, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite abi jautienos rūšis. Kepkite 5 – 7 min.

Kitoje keptuvėje 5 min. pakepinkite pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką, po to sudėkite juos į keptuvę su mėsa ir dar 1 min. pakepkite. Pridėkite pakepintų prieskonių, sudėkite smulkiai pjaustytą Chalapos papriką, pjaustytą raudonąją papriką, pomidorų minkštimą, įpilkite jautienos sultinio. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Viską užvirkite, prisukite ugnį ir troškinkite maždaug 1 val. Jei norite, kad patiekalas nebūtų aštrus, įpilkite vandens. Likus 15 min. iki troškinimosi pabaigos, sudėkite konservuotas pupeles.

Padalykite troškinį į penkias porcijas, papuoškite tarkuotu sūriu ir pjaustyta Chalapos paprika (jei norite).

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją