Kas galėtų atsisakyti dubenėlio garuojančio ir skanaus plovo? Lietuvoje turbūt būtų sunku rasti lietuvį, kuris nemėgtų plovo. Nors plovas ypač populiarus daugybėje Azijos, Balkanų ir kitose aplinkinėse šalyse, Lietuva taipogi nėra išimtis.
Mėsiški patiekalai
118 straipsnių
Didkepsnis pavyko sultingas, o garstyčių ir sviesto padažas buvo puikus ir labai net tiko prie kepsnio.
Tai turėjo būti salotos, bet mūsų šeimai puikiai tiko pietums, nes patiekalas su bulvių koše buvo labai sotus.
Kukuliukai tiks, kai norisi kažko jaukaus, skanaus, nuodėmingo. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.
Ar vištiena gali atsibosti? Nemanau! Saldi, sūri, rūgšti, saldžiarūgštė, karti, virta, troškinta, kepta grilyje arba keptuvėje, sausa ar tirpstanti burnoje – kaskart vis kitokia! Pagal nuotaiką ir renkamės vištienos skonį.
Kodėl guliašas pavadintas austriškas? Neturiu supratimo, bet taip jis užrašytas mano užrašų knygutėje, o iš dainos žodžių neišmesi, kaip sakant.
Pradžiuginkite save ir artimuosius neįprastu patiekalu – jautienos tartaru, pagardintu įvairiomis daržovėmis, bulvine balanda ir šviežiu majonezu.
Visi puikiai žinome, kad Vienos šniceliai yra kepami iš veršienos, bet gali būti ir pigesni variantai iš kiaulienos ar kalakutienos.
Kepsniukai minkšti, tirpsta burnoje, o ir gaminant nereikia daug vargti.
Šie maltinukai skiriasi nuo kitų. O kuo skiriasi, pamatysite paskaitę receptą.
Kartais genialumas slypi paprastume. Puikūs pietūs mėsos mėgėjams.
Dažniausiai malta mėsa naudojama gaminant tradicinius lietuviškam stalui patiekalus – cepelinus, balandėlius, įvairius kotletus ar lietinius blynelius. Vis dėlto pasižvalgius į užsienio šalių virtuves ar pasitelkus šiek tiek fantazijos, iš maistingo faršo galima pasigaminti kur kas įvairesnių ir ne ...
Man visada patinka turėti maisto atsargų. Kai tingisi ar nelabai yra laiko, atidarai šaldymo kamerą, išimi patiekalą, kiši į orkaitę ar į puodą ir ne už ilgo pietūs ar vakarienė jau ant stalo.
Atšalus orams norisi karštų ir sočių patiekalų. Geriausiai sušildo troškiniai.
Tik atvėsus orams, norisi karšto maisto. O sočiai pavalgyti ir šiltai susiraityti ant sofos – tikras malonumas. „Baltc Foods“ siūlo išmėginti gardų kepsnį su šonkauliukais ir faršu, kuris yra ne tik labai skanus, bet ir tikra stalo puošmena.
Iranietiškas tradicinis patiekalas – kabob ar kabab, o lietuviškai tiesiog kebabas. Ir negalvokit, kad čia bus jūsų įprastas kebabas lavaše, ne – tai maltos mėsos iešmas, keptas grilyje ir valgomas su ryžiais ar keptomis daržovėmis (pomidorais, paprikomis).
Liepos 6-toji – ypatinga diena. 1253 metais buvo karūnuotas pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius Mindaugas. Ši Valstybinė šventė, primenanti didingą Lietuvos praeitį, jos ilgaamžes tradicijas, iškilmingai minima visoje Lietuvoje. Ta proga mėsos tiekėjai „Baltic Foods“ siūlo karališko jautienos ...