Yra gausybė chinkalių variantų, nuo įdarytų jautiena, kiauliena, sūriu ar net krabų mėsa. Tačiau šį kartą siūlome paskanauti greitai paruošiamų chinkalių su kiaulienos ir lašinukų įdaru.

Instagram.com nuotr.

Ingredientai:

800 kg miltų
300 ml vandens
800 g smulkiai kapotos kiaulienos sprandinės
200 g smulkiai pjaustytų lašinukų
300 g smulkintų svogūnų
100 g smulkintų žalumynų (krapų, svogūnų laiškų, bazilikų)
Poros skiltelių česnako
Druskos
Pipirų

Padažui:

Brinzos sūrio
Česnako
Sultinio
300 g pasirinktų smulkintų riešutų

Gaminimas

Paruoškite tešlą iš miltų, vandens ir druskos. Išminkyta tešla turėtų būti kietesnė, panaši į koldūnų. Įvyniojusi tešlos kamuolį į maistinę plėvelę, palaikykite jį šaldytuve apie 20-30 minučių.

Kol tešla ilsėsis šaldytuve, paruoškite mėsos įdarą. Sumaišykite kapotą kiaulienos sprandinę su lašinukais, smulkintais svogūnais, žalumynais, smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirais. Įpilkite šiek tiek vandens.

Iš tešlos suformuokite ilgą dešrą, supjaustykite ją gabalėliais po 30 g. Stalą pabarsčiusi miltais, kad tešla nepriliptų, iškočiokite 1 mm storio apskritimą. Į vidurį apskritimo dėkite 40 g paruošto mėsos įdaro. Klostelėmis raukdama paplotėlį, pamažu formuokite krepšelį, chinkalio viršūnėlę užspauskite suformuodama uodegėlę. Užkaiskite puodą su vandeniu, įmeskite lauro lapelį, įberkite žiupsnelį druskos ir leiskite užvirti. Tomet sudėkite chinkalius ir virkite 4 minutes. Išvirusius chinkalius pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.

Instagram.com nuotr.

Į dubenėlį įdėkite porą skiltelių trinto česnako, žiupsnį druskos, įpilkite šiek tiek paruošto sultinio, įdėkite porą šaukštų brinzos sūrio, smulkintų, pavyzdžiui, graikinių riešutų, viską išmaišykite. Šiuo padažu pagardinkite paruoštus chinkalius. Skanaus!

Chinkalių ir koldūnų valgymas skiriasi. Chinkalius reikėtų suimti už uodegėlės, apversti aukštyn kojomis ir atkąsti gabalėlį šone. Tuomet išgerti viduje susidariusį sultinį ir pamažu suvalgyti likusį chinkalį. Tačiau uodegėlės nevalgykite, ji skirta tik chinkalio laikymui.

Instagram.com nuotr.