Jei turite vištienos filė, gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.
pipirai
32 straipsnių
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Taip, kotletus galime kepti ne tik iš mėsos, tačiau ir iš kruopų, daržovių ar grybų. Skoniu nė kiek nenusileidžia mėsiškiems. Kotletus patiekite su bulvių koše ar grikiais.
Šis čiabatos užkandis tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Itin turtingo skonio patiekalas tikrai nustebins pirmą kartą jį valgančius. Čiabatos užkandžiu mėgaukitės, kol karštas.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Užkandžius su tunu gaminkite tiek kasdienai, tiek šventėms. Paprastai trapios tešlos užkandžiai būna vieni geidžiamiausių. Beje, tokius užkandžius su tunu pagaminsite gana nesudėtingai.
Pietums – makaronai su fetos sūriu ir pomidoriukais. Kreminės tekstūros padažas puikiai tinka prie makaronų ir kuria gurmaniško patiekalo įspūdį. Patiekdami makaronus su fetos sūriu ir pomidoriukais apibarstykite krapų šakelėmis.
Vietnamo kavos augintojai sodina pelningesnius augalus, tokius kaip avokadai, juodieji pipirai ir durianai, nes tai jiems padeda susidoroti su sparčiai augančiomis trąšų ir degalų išlaidomis, kurias paskatino karas Ukrainoje.
Dietistė Vaida Kurpienė pateikė išvadas apie medų, česnaką, pipirus ir kitus imuniteto stiprintojus: ar tikrai visi yra tokie veiksmingi? (2)
Imuninės sistemos stiprinimas yra vienas geriausių būdų apsisaugoti nuo ligų. Nuo seno tikime liaudiškų priemonių veiksmingumu – žiemą vartojame daugiau medaus, česnako, pipirų, manydami, kad vitaminai, esantys šiuose produktuose, padės sustiprinti imunitetą. Bet ar tikrai šie produktai yra tokie ve...
Daug žmonių pipirais yra įpratę vadinti saldžiąsias arba aitriąsias paprikas, priklausančias Capsicum genčiai. Tačiau iš tikrųjų egzistuoja ir tikrieji pipirai – ir ne tik aštrių juodų miltelių ar grūdelių pavidalu jūsų prieskonių spintelėje. Ir šiuos pipirus galima užsiauginti vazonėlyje savo namuo...
Paprika – išskirtinio skonio daržovė, ypatingai pamėgta Vengrijoje bei pietų Amerikoje, ypač Meksikoje. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė sako, kad paprikas labai mėgsta ir lietuviai. Mat šios daržovės ne tik patiekalams suteikia įmantraus skonio, bet ir pasižymi didele nauda...
Trečius metus „aštriagalvių“ bendruomenę buriantys entuziastai vėl kviečia sudalyvauti Aštriausių pipirmo valgymo varžybose – arba tiesiog pažiūrėti svetimų upeliu bėgančių ašarų. Trečiadienį Vilniuje bus galima išmėginti savo skonio receptorių atsparumą ragaujant ir aitriausias pasaulyje pipirų rūš...
Vasara – šviežių daržovių ir žalumynų metas. Tačiau gardžias prieskonines žoleles savo namuose galima auginti visus metus. Paprasta, praktiška ir vietos daug neužima!
Mokslų daktarė apie juodųjų pipirų naudą: kas galėjo pagalvoti, kad paprastas prieskonis gali būti toks svarbus mūsų organizmui (127)
Nuo Antikos laikų, pipirai buvo itin aukštai vertinami ir naudojami ne tik kaip prieskoniai, bet ir dievams pagerbti, ir mokesčiams bei išpirkoms mokėti. Vadinamas „juoduoju auksu“ – vienas pirmųjų Indijos ir Europos prekybos elementų. Pipirai buvo tokie vertingi, kad buvo surengtos ištisos įmanomos...
Lietuvoje jau galima rasti pačių aštriausių pipirų pasaulyje: būkite budrūs – jie gali būti pavojingi sveikatai (12)
Pasaulis tarsi nuolat rungiasi, kas sugebės išveisti aštriausią pipirą pasaulyje. Aitriųjų pipirų aštrumas nustatomas pagal veikliosios medžiagos kapsaicino kiekį jose ir matuojamas skolvilio vienetais (SHU- Scoville heat unit).
Mūsų laikais mažai kas beskalbia rankomis – dauguma žmonių savo drabužių švarą patiki skalbimo mašinoms. Vis dėlto net ir skalbyklės ne visada šį darbą atlieka nepriekaištingai. Kai kurie drabužiai, ypač juodi ir ypač jei juos dažnai skalbiame, yra linkę blukti, prarasti pirminę išvaizdą. Todėl tenk...
Vaida Kurpienė patarė, į ką atkreipti dėmesį renkantis svarbiausią virtuvės prieskonį – „juodąjį auksą“ (16)
Nors pipirų yra net rečiausiai gaminančio kulinaro virtuvėje, retas apie šį prieskonį galėtų pasakyti daugiau nei porą sakinių. O, pasirodo, apie „juodąjį auksą“ (kuris būna ir baltas, ir žalias, ir rausvas) galima kone knygas rašyti – vienas seniausių pasaulyje žinomų prieskonių turi tiek spalvingą...
Sodininkas netyčia išveisė aštriausią pipirą pasaulyje: paragavęs jo žmogus mirtų per kelias minutes (48)
Viso pasaulio spauda rašė apie prieš keletą metų aštriausio pipiro titulą pelniusio pipiro aštrumą. Tik drąsiausi ryždavosi jį suvalgyti ir beveik visada pasigailėdavo. Tačiau, kad ir koks aštrus pipiras bebūtų, visada atsiranda aštresnių. Vienas Velso sodininkas atsitiktinai išvedė tokį pipirą, kad...