Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

REIKĖS:

2 puodelių avižinių dribsnių;

2 nedidelių svogūnų;

2 skiltelių traiškyto česnako;

1 didesnio kiaušinio;

2 šaukštų sviesto;

300 ml karšto vandens;

šiek tiek krapų;

aliejaus kepimui.

GAMINIMAS:

Į dubenėlį subėrusi avižinius dribsnius, užpilkite juos karštu vandeniu, palikite brinkti apie 10 minučių. Per tą laiką keptuvėje ištirpinkite porą šaukštų sviesto ir pakepinkite smulkintą svogūno. Tuomet į dubenį, kuriame brinksta dribsniai sudėkite jau pakepintą svogūną, traiškytą česnaką, suberkite smulkintus krapus (gali būti ir džiovinti), o galiausiai įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Galite pagardinti druska, pipirais arba kitais mėgstamais prieskoniais. Formuokite nedidelius kotletukus ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Patiekite su grietine arba natūraliu jogurtu.

PATARIMAI:

Jei kotletų masė pasirodys per skysta, sutrištinkite įdėjusi vieną kitą šaukštą miltų.

Galite patobulinti receptą į masę įtarkuodama cukinijų arba morkų, galite įdėti ir maltos mėsos, pavyzdžiui, kalakutienos.