Tikrai taip, pripažinkim, ne kartą patys piktai šyptelėjome, kai mūsų paklausė, ar jau pradėjome gyvendinti ilgai kartotus pažadus. Kai darbe per pertrauką prasidėjus PMS, jūs tiesėte ranką prie spurgos ir tuo metu netikėtai sutiktos pavydžios kolegės akys tarytum šaukte šaukė: „Rišnok, kiaulaite, net nežadu tau priminti apie žadėtą dietą“.  

Ir taip... tas žalingas nesveiko maisto kimšimo įprotis jus privertė nudelbti akis bei sprangiai ir gėdingai nuryti riebų, saldžiu glaistu aplietą spurgos kąsnį. Vėliau vakare jūs godžiai skalaujate burną vyno taure ir kavinėje šakute kabinate šokoladinį tortą. Na kur jau, juk nemandagu būtų atsisakyti, kai draugė vaišina. Tik įtartinai ji šypsosi ir per dažnai žiūri į mano mylimiausius marškinėlius iš Londono, kurių sagos skečiasi, nes... skalbiant susitraukė. Daug, oi daug pretekstų galima prisigalvoti, tik faktas kaip blynas – nukeliant pažadus ir sveiką gyvenseną – jokių rezultatų su žiburiu nerasi. Kas mums dažniausiai trukdo pradėti sveikai gyventi?

Man gėda viešai sportuoti 

Aš negaliu pagalvoti, kad man plušant ant bėgimo takelio visi turės galimybę pamatyti drebančias mano kūno dalis. Kaip aš galiu prakaituoti ir raudonuoti, kai sporto klube dirba toks karštas instruktorius? Dievaži, jis juk metais už mane vyresnis ir mes lankėme tą pačią mokyklą...

Man gėda viešai sportuoti 

Porą mėnesių pasportuosiu namuose ir vakarais su drauge pabėgiosime krosą. Sudeginsiu vieną kitą kilogramą ir nusipirkusi pritrenkiančią sporto aprangą – pradėsiu lankyti sporto klubą. Tikiuosi Jis dar ten dirbs?

Aš esu mama

Aš turiu ragauti vaiko košytes, pyragus... Neturiu laiko gaminti atskirų patiekalų sau, kai ir taip prie puodų praleidžiu gerą dienos dalį. Gavus laisvą popietę aš mieliau sušlamšiu kažką greito, tuo pačiu pavartydama žurnalą, kuriame rašo apie 30 kg per pusę metų atsikračiusią merginą...

Aš esu mama

Aš rūpindamasi savo šeima, stengiuosi jiems gaminti tik sveiką maistą, na, o sau deduosi mažesnes porcijas ir dažnai privengiu angliavandenių. Gavusi laisvą popietę – aš 15 min. intensyviai sportuoju, paguliu burbulų vonioje ir vėliau gražiai nusilakuoju nagus. Visgi vasarą paplūdimyje noriu drąsiai jaustis sename maudymosi kostiumėlyje – juk taip smagu būti „sexy“ mamyte.

Artėja gimtadieniai

Na kur jau... užsisakiau stalą restorane ir negalėsiu valgyti savo mėgstamiausių patiekalų? Gėrimai taip pat įskaičiuoti, o koks gimtadienis be „tosto“? Už savaitės mano geriausios draugės gimtadienis, kuriam žadėjau padėti gaminti vaišes. Visi linksminsis, valgys, gers, o aš? Et, pradėsiu sveikai gyventi dar kitą mėnesį...

Artėja gimtadieniai

Šaunu! Bus puikus išbandymas. Užsisakysiu žuvies kepsnį su daržovėmis ir rudaisiais ryžiais. Išgersiu natūraliai spaustų sulčių. Draugės vaišių stalui turiu keletą sveikų, skanių idėjų! Šventės be pagirių? Sounds great!

Aš priklausoma nuo šokolado

Karštas šokoladas, šokoladinis tortas, šokoladinis likeris, sausainiai... Net one.lt laikais aš būdavau vadinama „šokoladas“. Šokolado kvapo kūno losjonas, lūpų balzamas, šokoladinis įdegis...

Aš priklausoma nuo šokolado

Reikia rasti sveiką nepriklausomybę. Gal avokadas? Avokadas ant ryžių paplotėlio, avokadas salotoms, avokadas su vištiena, natūrali veido kaukė su avokadu. Atsisakius šokolado dingo buvę išbėrimai. Kaip smagu, kad kartais galiu save pasilepinti juodo šokolado plytele. Mano sunkus darbas salėje turi būti sąžiningai apdovanotas.

Aš sau patinku tokia, kokia esu

Mano šūkis – svarbu širdis, o ne išorė. Tiesa, aš tokia miela, nors kažkodėl, kai užsisakiau mėsainį su bulvytėmis, gražuolis padavėjas vietoje to, kad paprašytų mano telefono numerio, paklausė: „ Ir dietinės kokakolos?“.  Dar viena bėda yra tai, kad nors ir labai mėgstu apsipirkinėti, – nuvykusi į prekybos centrą, aš jau po pusvalandžio pavargstu vaikščioti ir užsimanau namo. Tas restorano maistas mane tik apsunkino. Aš sau patinku tokia, kokia esu. Tik ne pusnuogė prieš persirengimo kabinos veidrodį ir ne su kabančiu pagurkliu... Na, aš sau nelabai patinku. Reikia kažką keisti.

Aš sau patinku tokia, kokia esu

Džiaugiuosi, kad esu sveika, todėl tokia ir noriu kuo ilgiau išlikti, ir savo organizmą stengsiuosi kuo labiau puoselėti. Sveikame kūne – sveika siela. Noriu būti graži ne tik vidumi, bet ir išore. Ir tikrai, kai sudeginau pirmuosius kilogramus ir pakeičiau mitybą – pastebėjau, kad mano savijauta be mat pagerėjo. Kaip ir priklauso – sveikai maitinantis, man atsiranda daugiau energijos, kai ankščiau būdavo atvirkščiai – riebiai ir daug prisivalgius, aš labiausiai norėdavau tik kristi į lovą pokaičio miegui.

Viskas, ką iškeliame kaip nesąmoningą ir bereikšmę priežastį, iš tiesų yra tik baimė kažko atsisakyti. Pradedant sveikai gyventi reikia galvoti ne apie tai, kad bus sunku kažką pakeisti, o apie tai kokie pliusai ir nauda jūsų laukia. Nereikia nukabinti nosies ir būti pesimistu, tvirtai besilaikančiu nuomonės, jog sveika gyvensena yra nuobodu bei tam reikia pasiaukojimo. Dalykai, kuriuos jūs iš tiesų paaukojate pakeitę mityba, yra ankščiau kamavęs nuovargis, komplikuota odos būklė, dažnai puolančios ligos, bloga nuomonė apie save bei fizinis silpnumas. Ne žodžiais, o veiksmais, mielieji!

Daugiau motyvuojančių idėjų bei sporto ir mitybos patarimų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“, spauskite ČIA