Nors kai kurioms tai padeda save motyvuoti – konkuruojant nejaučiamas saikas ir galima šiek tiek persistengti. Pradedančioms sportą ir aktyvesnę fizinę veiklą pirmiausia reikia suprasti, kokio tipo sportininkė esate – vieniša vilkė ar nuo bandos neatitrūkstanti gazelė.

Vieniša vilkė

Ta, kuriai nereikia kompanijos ir pritarimo. Ji atkakliai siekia savo tikslų viena bei geriausiai susikaupia, kai būna nieko netrukdoma. Jai nebaisu eiti į sporto salę vienai – ji kruopščiai išanalizuoja vietą ir greit joje apsipranta. Sportuodama mėgsta klausytis muzikos, pabūti su savimi, apmąstyti dienos darbus, ateities planus.

Sportas jai susikaupimo ir buvimo su savimi metas. Jai nereikia draugijos, nes ji puikiai sugeba pati save motyvuoti. Pamačiusi besišnekučiuojančias ir pašaliniais reikalais sporto klube užsiimančias merginas, ji tik gūžteli pečiais manydama, kad taip žmonės tik eikvoja savo laiką.

Nuo bandos neatitrūkstanti gazelė

Sportas ir gera kompanija jai – du neatskiriami dalykai. Sužinojusi, kad jos draugė negalės atvykti į treniruotę, ši nuliūsta ir nusprendžia taip pat ją praleisti. Tik sportuodama kompanijoje ji jaučia motyvaciją ir užsivedimą. Žinant, kad šalia jos yra bičiulė, gazelė gali atsipalaiduoti ir drąsiau jaustis bet kurioje vietoje. Darant pertraukas tarp pratimų ji būtinai turi paplepėti tam, kad laikas neprailgtų. Ji tiki, kad sportuojant dviese pasiekiama geresnių ir greitesnių rezultatų. Jos draugė, sporto metu, tampa jos konkurentė, todėl tik taip, motyvuodamos viena kitą, jos pasiekia geresnių rezultatų.
Nors sportuojant vienam būna ugdoma valia, o sportuojant draugijoje – motyvacija, pasirinkus bet kurį būdą, jūs vienaip ar kitaip laimėsite. Svarbiausias dalykas yra nustoti save varžyti ir pasiryžti pradėti sportuoti, na, o pradėjus – neabejoti ir tai tęsti.

Štai keletas šaunių patarimų sportuojančioms:

Jei jums iki pilnos laimės ir gražesnės figūros trūksta visai nedaug, apsilankykite „Sveikos gyvensenos dienoraštis“ puslapyje (spauskite ČIA), kur rasite daugiau sporto bei mitybos patarimų.