Ta proga 5braskes.lt paprašė Ruslano pasidalinti išskirtiniu receptu, kurį galėtumėte išbandyti per Šv. Valentino romantišką vakarienę.
Virtuvės šefas pasiūlė gaminti ne per daug įmantrų, daugeliui skonių tinkantį patiekalą su vištiena.

Kadangi meilės dieną reikia skirti meilei, o ne ilgam stovėjimui prie puodų, Ruslanas siūlo nesudėtingą patiekalą. Reikalingų produktų rasite bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Beje, siūlome įsigyti jau marinuotus vištienos petukus, kad sutaupytumėte laiko.

Patiekalui pagaminti reikės:
12 vnt. sparnų petelių „Tulpių“,
1,5 cm imbiero šaknies,
2 skiltelės česnako,
sojų padažo,
2 valg. šaukštai medaus,
2 anyžinės žvaigždutės,
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo,
1 puodelis espreso kavos,
žiupsnelis skrudintų sezamo sėklų.

Garnyrui:
tagliatelle makaronų,
alyvuogių aliejus.

Gaminimas. Sparnų „Tulpes“ sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu. Verdame iki užvirimo. Kai užverda vanduo, išpilame pirmo virimo vandenį. Sparnų petelių „Tulpes“ verdame antrą kartą, pilame sojų padažą (1 litrui vandens reik 100 ml sojų padažo), įdedame anyžines žvaigždutes. Verdame ant silpnos ugnies apie 15 min.

Sumaišome sukapotą imbierą, česnaką, medų, 4 šaukštus sojų padažo, vieną puodelį espreso kavos, šaukštą pomidorų padažo ir pašildykite keptuvėje kol sutirštės. Sudedame „Tulpes“ į įkaitintą keptuvę ir patroškiname, kol tulpės dailiai paruduos ir apskrus. Patiekalą pabarstyti skrudintomis sezamo sėklomis.

Garnyrui išvirkite tagliatelle makaronus ir pagardinkite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!