Specialistai įspėja, kad svorio pokyčiai priklauso ne tik nuo sporto salėje išlieto prakaito ar per dieną suvartotų kalorijų kiekio. Verta atsižvelgti ir į kitas dažnai nutylimas priežastis, dėl kurių ištirpinti nereikalingus kilogramus gali būti labai sudėtinga.

Vitamino D trūkumas ir išbalansuoti hormonai

Kuo susijęs kūno svoris ir hormonų veikla? Atsakymas paprastas – tai tiroksinas – arba, kitaip tariant, figūros hormonas, kuris reguliuoja medžiagų apykaitos greitį, o tai reiškia, kad visapusiškai veikia ir mūsų svorį. Būtent dėl šio hormono trūkumo daugeliui moterų svarstyklės tampa priešu Nr. 1.

Hormonų balanso išlaikymui būtinas vitaminas D, kuris prisideda ir prie svoriui įtakos turinčių metabolizmo procesų. Deja, klinikiniais duomenimis įrodyta, kad didžioji dalis žmonių kenčia nuo sumažėjusio jo kiekio. Kol saulutės spinduliai mūsų nelepina natūraliai gaunamu vitaminu D, o noras efektyviai sudeginti per žiemą susikaupusius riebaliukus tik didėja, būtina pačioms aprūpinti organizmą šiuo vitaminu.

Nesudėtingų idėjų, kaip savo valgiaraštį papildyti vitaminu D gausiais produktais, rasite čia.

Greitoji figūros pagalba?

Teorija, kad intensyvus fizinis krūvis atveria kelią efektyviai krentantiems kilogramams, jau seniai paneigta. Be to, nustatyta, kad pradėjęs pernelyg intensyviai sportuoti, žmogus dažnai priauga apie 3 papildomus kilogramus, nes jo audiniai persiformuoja į sunkesnius raumeninius audinius. Todėl vienintelė išeitis efektyviai mažinti figūros apimtis – nepersistengti ir rinktis kūnui neskausmingus metodus.

Pagrįstą viltį suteikia moksliškai patvirtintos vakarietiškos “Greitosios figūros pagalbos“ programos. Jų principas pagrįstas ne dideliu kiekiu maksimaliu greičiu atliktų pratimų, o žmogaus kūno temperatūros aplinkoje vidutiniu tempu ir taisyklingai atliktais judesiais. Tik tada riebalų dalelės priverčiamos atsiskirti nuo riebalų ląstelių, kurias palaipsniui atakuoja tinkamai atlikto judesio suaktyvinti enzimai.

Tačiau prieš skubant atlikti pratimus, figūros priežiūros specialistai siūlo neužmiršti savo figūros analizės. Tai procesas, leidžiantis nustatyti problemines kūno vietas bei parinkti individualizuotas programas, skirtas būtent Jūsų organizmui. Tokią analizę galite atlikti čia.

Stresas – peilis figūrai

Bet koks stresas lyg grėsmingas tigras puola mūsų organizmą, sulėtindamas medžiagų apykaitą ir augindamas nereikalingus kilogramus. Taip yra todėl, kad reaguodamas į stresą organizmas gamina kortizolį. Gliukozės pavidalu kortizolio sukurtos energijos išnaudoti mes nepajėgiame, todėl ji didina cukraus kiekį kraujyje ir „papuošia“ mūsų figūras dar vienu papildomu kilogramu. Beje, dietos laikymasis taip pat priskiriamas vienai iš organizmo patiriamo streso rūšių.

Negana to, miego trūkumas, medikų nuomone, mūsų organizmui vėlgi yra ne kas kita kaip stresinė būsena. Todėl nusitaikius į nereikalingus kilogramus, būtina subalansuoti savo poilsio režimą. Tik tuo atveju, jei kūnas gaus pakankamai poilsio ir nepatirs chroninio streso, jis bus pasiruošęs įvykdyti bet kokią užduotį, net sudeginti nereikalingus kilogramus.

Taigi, mielosios, šiemet į figūros paruošimą kimbame lygiai taip pat smulkmeniškai kaip ir į naujo bikini paieškas, ir nepamirštame, kad siekiant figūros pokyčių pastangos dar ne viskas. Pats metas ne tik atsisakyti papildomo pyragėlio ar užsirašyti į sporto klubą, bet ir atkreipti dėmesį į priežastis, dėl kurių ne visada pavyksta pasiekti norimų rezultatų. O daugiau informacijos apie moterims pritaikytus figūros priežiūros metodus, kurie pamažu atranda kelią ir į Lietuvą, rasite čia.