Zona tarp pažastų ir krūtinės sukelia didelį rūpestį ir atšilus orams, kai norime apsirengti lengvus drabužius, ir žiemą, kai turime šventiškai apsipuošti, - ant suknelės pasidėjusios“ papildomos odos rievės atrodo tikrai nekaip. Todėl daugelis moterų vengia berankovių palaidinių bei suknelių.

Norėdamos padailinti šią sritį, pirmiausia įsitikinkite, kad jūsų liemenėlė - tinkamo dydžio. Gali būti, kad ji per daug įsirėžia į odą, todėl ir atrodo nedailiai.

Antra, būtina pakoreguoti savo mitybą, atsisakyti kaloringų produktų, greito maisto, valgyti daugiau vaisių ir daržovių, žuvies.

Trečia, bent tris kartus per savaitę darykite pratimus viršutinei kūno daliai. Jeigu pastebėjote, moterims su krūtų implantais tokia problema pasitaiko rečiau. Taip yra todėl, kad implantai arba tiesiog raumenys užpildo perteklinę odą ir ji įsitempia. Taigi, geriau pagalvojus, jeigu turite šiek tiek papildomos odos, ją galite užpildyti raumenimis ir pasidailinti krūtinę.

Pagrindiniai pratimai, rekomenduojami šiai sričiai padailinti:

Pradėkime nuo apšilimo. Tam labiausiai tiks elipsinis treniruoklis. Jeigu jums tai ne prie širdies, tuomet imkitės bet ko, kas priverstų dirbti viršutinę kūno dalį: irklavimo, alpinizmo, plaukimo, kikbokso.

Toliau: po kelias dešimtis atsispaudimų.

Klasikinis pratimas, stiprinantis tiek rankų, tiek krūtinės, tiek nugaros raumenis. Beje, nugara labai artimai susijusi su jūsų krūtinės gerove, todėl būtina jai skirti nemažai dėmesio.

Kitas pratimas: atsispaudimai (padarykite jų bent 20).

Rankas itin tvirtina svarmenų kilnojimas virš galvos, atsigulus ant kieto (maždaug metro aukštyje pakelto) pagrindo. 

Kitas pratimas - irklavimas: atsistokite taip, kad kojos būtų pečių plotyje, tačiau truputėlį praskėstos, sulenkite kelius, palenkite nugarą ir kilnokite rankas kartu aukštyn ir žemyn iki pečių.

Pakilnokite sunkumus ir atsigulus. Svarbiausia, kad rankos būtų kuo toliau viena nuo kitos.

Nepamirškite prisitraukimų iš viršaus atsisėdus (tai geriausia daryti sporto klube).

Kiti pratimai: tricepsų išjudinimas, bicepsų mankšta.