Tačiau, kad ir kaip norėtųsi visą savaitgalį snūduriuoti šiltoje lovoje priešais televizorių, apsileisti nevalia. Prisimink, kaip kiekvieną pavasarį tenka nusiminti užlipus ant svarstyklių arba matuojantis vasarines sukneles. Susiimk dabar, juk yra tiek daug smagios veiklos gryname ore, kuri tikrai neleis sušalti ir padės sudeginti nereikalingas kalorijas.

1. Dalyvauk Kalėdiniame bėgime

Didžiuosiuose miestuose kiekvienais metais vyksta šventiniai bėgimai. Būtinai užsiregistruok iš anksto, tai bus paskatinimas pradėti treniruotis maratonui. Šimtai bėgimo entuziastų paskutinį kartą metuose susirenka pasimatyti su draugais ir bendraminčiais, o ištroškę azarto – pasivaržyti. Varžybų metu gyvuoja tradicija bėgti vilkint Kalėdų senelio ar Snieguolės apdarais. Todėl tai ne tik sveikas, bet ir linksmas užsiėmimas visai šeimai. Jei įveiksite 10 kilometrų trasą maždaug per vieną valandą, sudeginsite net 700 kcal!

2. Snieglenčių sportas ekstremalėms

Snieglenčių sportas labai greitai tapo vienu svarbiausių žiemos užsiėmimų. Kodėl? Dėl begalės neišdildomų įspūdžių, adrenalino dozės! Snieglenčių sportas gali atrodyti kaip pašėlusio jaunimo sportas, bet iš tiesų juo gali mėgautis bet kokio amžiaus ir galimybių žmonės. Kuo daugiau tu krisi, tuo daugiau išmoksi. Slidinėdamos valandą laiko ne tik patirsite įvairiausių emocijų, bet ir sudeginsite apie 250 kcal.

3. Šiaurietiškų lazdų privalumai kiekvienai

Ši sporto šaka atrodo visai nesudėtinga, tačiau teisingai atlikdama šiaurietiško ėjimo judesius, sudegintum du kartus daugiau kalorijų! Toks sporto ir laisvalaikio praleidimo būdas gryname ore tinka visokio amžiaus žmonėms, pagerina savijautą, kraujotaką, o lazdos sumažina kojų sąnarių, raiščių ir raumenų apkrovimą. Žiemą tokia mankšta tikrai neleis sušalti. 30 minučių pasivaikščiojimo su šiaurietiškomis lazdomis sudegins apie 220 kcal.

4. Lygumų slidės – ir jaunam, ir senam

Pasak tyrimų, lygumų slidininkai ilgiau gyvena savarankiški, be aplinkinių pagalbos. Slidinėti lygumomis gali visi ir patys mažiausi keturmečiai ir tie, kuriems jau virš 80. Galima slidinėti tiesiog vietoj malonaus pasivaikščiojimo, lėtu tempu. Slidinėjant lygumomis sportuoja visas kūnas, tiek viršus, tiek apačia. Dirba beveik kiekviena raumenų grupė. Net ir tie raumenys, kurie atrodo ilsisi, vis tiek dalyvauja slidinėjant, kad išlaikytų žmogaus pusiausvyrą. Vos per pusvalandį lengvo pasislidinėjimo sudeginsite apie 200 kcal.

5. Dailusis čiuožimas baleto mėgėjoms

Čiuožimas ledu duoda tokią pačią naudą kaip ir bėgimas, tačiau sąnariams tenka mažesnė apkrova. 30 minučių ant pačiūžų sudegins apie 252 kcal, sustiprins blauzdas, šlaunis ir sėdmenis. Posūkiai ir apsisukimai padės sutvirtinti ir tonizuos pilvo raumenis. Jei čiuožiant papildomai darbuojamasi rankomis, sustiprinama pusiausvyra bei išmankštinami bicepsai ir tricepsai.

Shutterstock, DELFI archyvo nuotr.