Balansas

Kūno disbalansas gali būti susijęs su jūsų kūno svorio padidėjimu. Norint atkurti organizmo balansą, turite vartoti probiotinius papildus arba jogurtą. Jei nevartojate pieno produktų, galite rinktis sojų arba kokoso pieną. Svoris sunkiai kristi gali ir dėl to, jei trūksta kalcio arba vitamino D. Įsitikinkite, ar pakankamai valgote kalcio turinčius produktus vaisius, daržoves. Šie produktai taip pat turi ir vitamino D. Taip pat metant svorį labai svarbu gauti Omega - 3, tad valgykite daugiau žuvies, kiaušinių, riešutų. Tai gerieji ir organizmui reikalingi riebalai.

Sustiprinti treniruotes

Jeigu jau seniai treniruojatės, bet nematote jokių rezultatų, reiškia, jog jūsų kūnas yra įpratęs prie treniruočių rutinos. Turite pasunkinti savo treniruotes ir didinti jų intensyvumą, taip raumenims bus naujas iššūkis. Dirbkite ilgiau ir sunkiau, didinkite svorius, padarykite daugiau pakartojimų. Nepamiršti daryti kardio pratimus, taip stiprinsite širdies veiklą ir deginsite kūno riebalus.

Valgyti daugiau ląstelienos

Kadangi jūsų kūno metabolizmas dirba jau gana efektyviai, tad jūs išnaudojate daug energijos. Norint ją atgauti, turite valgyti maisto, kuris turi ląstelienos. Įtraukite į savo meniu vaisius, nesmulkintus grūdus, riešutus, ankštines daržoves, bet nesutelkite vien dėmesio į tuos produktus, kurie turi daugiausiai ląstelienos.

Gerti vandenį

Vanduo - mūsų energijos šaltinis. Išsiugdykite įprotį tik pabudus ryte išgerti kambario temperatūros vandens, taip pažadinsite virškinimo traktą, ir paruošite jį darbui. Amerikiečių mokslininkų įrodyta, jog tie žmonės, kurie geria vandenį prieš maistą, greičiau numeta svorio. Treniruotės metu taip pat reikėtų gerti šiltą vandenį. Kuomet geriate šaltą, jūsų organizmas papildomai naudoja energiją, kad vanduo sušiltų. Nuo to gali kentėti jūsų treniruotės efektyvumas.

Meditacija ir kardio

Norinti atitrūkti nuo dienos darbų ar tiesiog pailsėti, rinkitės meditaciją. Meditacija - tai pabuvimas su savimi. Toks pabuvimas reikalingas kiekvienam ir kiekvieną dieną. Skirkite sau nors 15 minučių, pakvėpuokite, paklausykite mėgiamos muzikos. Tiesiog pabūkite su savimi ir neleiskite užklysti mintims. Pailsėjus tiesiog užplūs nauja energija darbams ar sportui. Taip pat nepamirškite daryti kardio pratimų: vaikščioti, bėgioti, plaukyti, važinėtis dviračiu, riedučiais ar žaisti tinklinį. Rinkitės tokią veiklą, kuri jums būti maloni. Jei nemėgstate bėgioti, bet mėgstate vaikščioti, tad eikite. Jums sportas turi būti malonumas, o ne kančia.

Miegas

Miegas taip pat labai svarbus, norinti mesti svorį. Jeigu miegate per mažai, taip organizme gali sumažėti leptino hormono, kuris leidžia jaustis sočiam. Todėl padidėja bado hormonas. Tad jūs suvalgysite kur kas daugiau maisto nei jums reikėtų. Miego trūkumas taip pat lėtina medžiagų apykaitą, todėl sudeginate 20 proc. mažiau kalorijų per dieną.