Ryte, dar nieko nevalgiusi, išgerkite stiklinę ar dvi šilto vandens, pagardinto keliais citrinos lašais. Pusryčiaukite po 10-15 minučių. Pusryčiai turi būti sotūs – tai jūsų energijos šaltinis.

Darbe kartą per valandą jums reikėtų atlikti nedidelę mankštelę. Tam pakaks užlipti ir nusileisti laiptais. Ofiso darbuotojas per dieną nueina 2 tūkst. žingsnių, o jums dar reikia nueiti antrą tiek.

Dienos metu išgerkite 3-4 puodelius žalios arbatos. Be priedų, be pagardų. Ši arbata tonizuoja, ji – be kalorijų, netgi padeda iš organizmo pašalinti toksinus ir šlakus.

Eikite pietauti su vyriška kompanija – šitaip jūs garantuotai suvalgysite mažiau nei pietaudama su kolegėmis.

Dienos metu nebadaukite, antraip sulėtės metabolizmas ir kraujyje sumažės hemoglobino kiekis, o dėl to jūs tikrai nesulieknėsite.

Dalinkitės savo maistu, užkandžiais su kolegomis – šitokiu būdu suvalgysite mažiau, o ir bendradarbiai jus minės geru žodžiu.

Atlikite eksperimentą - užrašykite viską, ką per dieną suvalgote. Tyrimai rodo, kad turint tokį sąrašą prieš akis, kaloringo maisto suvalgoma net 15 procentų mažiau!

Žvelgdama į anksčiau minėtą sąrašą nustebsite pamačiusi, kaip dažnai ir ko užkandžiaujate. Pyragėliai, tortai, sausainiai, riešutai... Tačiau užkąsti vis tiek norisi. Ką daryti?

Šį klausimą uždavėme docentui medicinos daktarui Vaidotui Urbonui

„Tikrai nerekomenduoju saldumynų ar miltinių patiekalų – visa tai yra greitai įsisavinami angliavandeniai, kurie greitai patenka į kraują, pakelia insulino lygį ir didina nutukimo riziką. Jei norisi kažko saldaus, rekomenduočiau vaisius ar vaisių juosteles, kurios šiandien yra labai plačiai tyrinėjamos ir mitybos specialistų rekomenduojamos kaip turinčios didelę reikšmę mūsų organizmo normaliai žarnyno bakterijų sudėčiai. Mat vaisių juostelėse yra pektino, tirpių maisto skaidulų, kurios ne tik yra svarbios virškinimui, žarnyno normaliam funkcionavimui, bet ir yra tarsi trąšos „gerosioms“ organizmo bakterijoms. Šios pradeda daugintis savaime.

Todėl lietuvių gaminamos vaisių juostelės „Veri Beri“ drąsiai gali būti naudojamos kaip papildomas maisto skaidulų šaltinis. Per parą suaugusiam žmogui reikia 25-30 g maisto skaidulų, o viename vaisių juostelių pakelyje yra apie 3 g tirpių maisto skaidulų. Tad, suvalgę porą vaisių juostelių pakelių per dieną, gaunate apie 6 g maisto skaidulų, o tai yra ketvirtadalis dienos normos.

Vaisių juostelės „Veri Beri“ tinka ir dietos besilaikantiems žmonėms, kuriems norisi save pamaloninti – tai kur kas geriau nei medus, saldainis ar torto gabalėlis. Ir dar netgi gausite skaidulų, kurios palengvins jūsų virškinimą.

Daugiau informacijos: www.veriberi.lt