Angliavandeniai, karbohidratai arba sacharidai (gr. σάκχαρον – cukrus) – polifunkciniai organiniai junginiai, kurie turi vieną aldehido funkcinę grupę arba ketogrupę ir daug -OH grupių. Bendra formulė kartais užrašoma kaip CnH2nOn, bet tai nėra visiškai tikslu, nes kai kurie karbohidratai (jų pavadinimuose sakomas priešdėlis deoksi) turi vienu deguonies atomu mažiau (-H vietoje -OH).
Norintieji atsikratyti svorio ar tiesiog sveikiau maitintis iš mitybos raciono dažnai išbraukia angliavandenių turinčius produktus, tarp jų ir duoną....
Kitąmet bus 30 metų, kai gyvenu Romoje. Klaidinga būtų galvoti, kad išvykusiai iš savo gimtinės, prie savo valstybės tvarkos įpratusiai pilietei...
Cukrus – vienas iš labiausiai ištirtų, tačiau ir mitais apipintų ingredientų, be kurių savo virtuvėje apsieina reta šeimininkė. Saldūs...
„Jaučiau nuolatinį alkį, visą dieną norėdavau valgyti, visada galvodavau apie maistą. Persivalgydavau , eidavau vemti. Prasidėjo skrandžio...
Olga Pakalniškienė – rašytoja, mitybos specialistė, pirmųjų Lietuvoje ketogeninės mitybos mokymų autorė, sveikos gyvensenos seminarų, renginių,...