Jei neturite laiko tešlos gamybai, paprasta gudrybė - naudokite pirktinę šaldytą. Tačiau jei turite daugiau laiko, nusiteikimo ir noro paeksperimentuoti prie puodų - pasigaminkite ją pačios.

TEŠLAI REIKĖS:

250 g kvietinių miltų;

70 g sviesto;

2 šaukštų pieno;

150 g varškės;

žiupsnelio druskos.

ĮDARUI REIKĖS:

300 g vištienos  filė (ją marinuok sojų padažo, druskos, pipirų ir grūdėtųjų garstyčių marinate);

5 česnako skiltelių;

1-2 paprikų;

100 g pievagrybių;

100 g kietojo sūrio;

200 ml riebios grietinėlės;

žiupsnelio pipirų;

žiupsnelio druskos;

3 kiaušinių.

TEŠLOS GAMINIMAS:

Ištirpink sviestą (aš tai darau mikrobangų krosnelėje - ir greita, ir paprasta), supilk miltus ir varškę, įberk druskos, įpilk pieną. Viską gerai išmaišyk iki vientisos masės ir palaikyk 15 min. šaldytuve. Kai ji bus pakankamai sušalusi (kietos konsistencijos), išklok ją ant maždaug 25 cm skersmens kepimo formos. Suformuok pagrindą ir pyrago kraštelius. Kepk 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros.

ĮDARO GAMINIMAS:

Keptuvėje paskrudink smulkiais gabalėliais supjaustytą vištieną, po kelių minučių suberk susmulkintus česnakus ir įsipjaustyk paprikas bei pievagrybius. Pakaitink dar kelias minutes. Beveik viskas, beliko supilti grietinėlę, suberti smulkiai tarkuotą sūrį ir įmušti kiaušinius. Viską sumaišyk, pagardink druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais.

BAIGIAMASIS AKORDAS

Įdarą supilkite ant pagrindo ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje dar 35-40 min, kol pyragas įgaus rusvą atspalvį.

Prie šio nedesertinio patiekalo idealiai tinka gaivios salotos. Aš sumaišiau įvairių salotų mišinį, įpjausčiau agurko ir pomidoro, ridikėlių, viską apšlaksčiau balzamiko acto ir citrinos sulčių pažadu, pagardinau žiupsneliu druskos.

Tegul akimirkos, kurias su šeima praleidžiame prie pietų stalo, būna skanios ir jaukios!