Ištyrus mįslingą baltą medžiagą, dengiančią Tarimo įduboje, Kinijoje, aptiktų 3600 metų senumo mumijų galvas ir kaklus, paaiškėjo, kad tai seniausio pasaulyje sūrio liekanos.
sūris
439 straipsnių
Sūris – iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas.
Sūrį daugelis mėgsta, tuo pačiu ir prisibijo – dėl, manoma, didoko kaloringumo. Iš tiesų ne visos sūrio rūšys pavojingos liemens ar klubų apimčiai – teigia tyrėjai. Iš jų minimų net aštuonių sūrio rūšių, įvairiais aspektais naudingų sveikatai, ras ką pasirinkti ir norintys sulieknėti.
Sutinku: šitoks teksto pavadinimas skamba pakiliai, gal net teatrališkai. Bet taip yra! Sūris yra ideali, pilnutinė formulė: žemė + gamta + žmogaus meistrystė + skonis. Šįsyk – apie tai. Nes paskutinę puikios vasaros dieną norisi kažko pozityvaus, kažko, kas iš pievų, iš žolės, iš pieno baltumo. Tad...
„Visada, kai laukiu svečių, stengiuosi pasiruošti užkandukų“, – sako tinklaraštininkė Roma Labžentė. Šie užkandžiai labai lengvai paruošiami, be jokio vargo transportuojami, tad galėsite vežtis ir į pikniką, ir pas draugus.
Smulkiems ir vidutiniams ūkiams nesibaigiant pieno krizei, ūkininkai patys ieško išeičių ir būdų, kaip apsaugoti savo verslą ir tuo pačiu visą regioną padaryti saugesniu ir patrauklesniu gyvenimui. Vienų karvės jau išvažiavo į Lenkiją, kiti nuostolius mažina pereidami prie mėsinių galvijų auginimo,...
Kur gimsta įdomiausi Lietuvos sūriai? Kaip atrodo Lietuvos sūrininkų darbas ir kasdienybė iš arti? Kodėl rankų darbo autorinis sūris iš šviežio savų karvių, ožkų pieno kainuoja gerokai brangiau nei pramoniniai, pasterizuoto pieno sūriai? Šios ir kitos įdomybės – gastronomijos žurnalisto, knygų apie ...
Ar susimąstėte, kodėl rankų darbo autorinis sūris iš šviežio savų karvių, ožkų pieno kainuoja gerokai brangiau nei pramoniniai, pasterizuoto pieno sūriai? Kaip atrodo Lietuvos sūrininkų darbas ir kasdienybė iš arti? Tai jums siekia atskleisti gastronomijos žurnalistas, knygų apie maistą autorius Pau...
Kaip atrodo Lietuvos sūrininkų darbas ir kasdienybė iš arti? Kur gimsta įdomiausi Lietuvos sūriai? Atsakymus į šiuos klausimus ir daugybę kitų įdomybių jums papasakos gastronomijos žurnalistas, knygų apie maistą autorius Paulius Jurkevičius. Šią vasarą Jurkevičius leidosi į 1000 kilometrų kelionę po...
Aukštaitijoje įsikūrusioje sūrinėje gimsta ir karalienės Barboros Radvilaitės garbei pavadintas sūris (1)
Šią vasarą iš Romos į Lietuvą grįžęs gastronomijos žurnalistas, knygų apie maistą autorius Paulius Jurkevičius leidosi į 1000 kilometrų kelionę po Lietuvą. Paulius lankė ūkius, ganyklas, stebėjo kaip gimsta unikalūs sūriai, ir visus įspūdžius suguldė į tekstus. Antai lankydamasis „Varinio puodo„ sūr...
Ieškantiems naujo recepto, rekomenduojame išbandyti cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu. Ir sotu, ir gardu, ir virškinimo neapsunkina. Gaminkite cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu, pietums ar vakarienei.
Išbandykite gardų sumuštinį su špinatais, kiaušiniene ir sūriu ir taip paįvairinkite kasdienį pusryčių meniu bei sutaupykite laiko. Sumuštinį su špinatais, kiaušiniene ir sūriu valgykite, kol karštas.
Gastronomijos žurnalistas, knygų apie maistą autoriaus Paulius Jurkevičius, šią vasarą grįžęs iš Romos. leidosi į 1000 kilometrų kelionę po Lietuvą, lankė ūkius, ganyklas ir stebėjo, kaip atrodo Lietuvos sūrininkų darbas ir kasdienybė iš arti? Kur gimsta įdomiausi Lietuvos sūriai? Kodėl rankų darbo ...
Kaip atrodo Lietuvos sūrininkų darbas ir kasdienybė iš arti? Kur gimsta įdomiausi Lietuvos sūriai? Kodėl rankų darbo autorinis sūris iš šviežio savų karvių, ožkų pieno kainuoja gerokai brangiau nei pramoniniai, pasterizuoto pieno sūriai? Šie ir daugybė kitų įdomybių rasite gastronomijos žurnalisto, ...
Kiekvieno gurmano svajonėse – vakarienė bent vieną „Michelin“ žvaigždutę turinčiame restorane. Dar geriau, jei tų žvaigždučių – dvi ar net trys. Tačiau vasarai prasidėjus, svajonių vakariene kad ir kasdien galima mėgautis po milijonu žvaigždučių – tereikia tik sulaukti saulėlydžio ir pasigaminti ką ...
Juk ne kartą taip nutiko, kad liko picos tešlos. Neskubėkite jos išmesti – virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kokių gardžių sūrio lazdelių galite pasigaminti.
Jei norite itin greitai pagaminamos vakarienės, kurią noriai valgys vaikai, griebkite parduotuvėje meksikietiškų kukurūzų traškučių nachos ir užkepkite orkaitėje su sūriu ir kitais norimais priedais. Šiam patiekalui būtini ingredientai tik du, tai nachos ir sūris, o visa kita – jūsų fantazijos klaus...
Mėsainis su kepta vištiena – ne tik užkandžiui, jis gali tapti ir puikiu pietų patiekalu. Ypač gaminamas su sūriu užkepta vištiena. Sultingas vištienos kepsnys ir gaivios daržovės – tai yra šio nuostabiai gardaus mėsainio paslaptis.
Grilinto sūrio su obuolių ir svogūnų pagardu receptą išsisaugos kiekvienas, kas tik planuoja laiką leisti ir gaminti lauke. Neabejojame – svogūnų ir obuolių čatnį pamėgsite iškart. Grilintą sūrį galima gaminti ir virtuvėje – ant namų grilio.
Meilės atviliotas į Kauną, prancūzas čia sukūrė ne tik šeimą, bet ir verslą: papasakojo, kas jį Lietuvoje nustebino labiausiai (4)
Prancūzo Hugues Dasse istorija apie Lietuvą prasideda nuo Joninių, per kurias jis įsimylėjo lietuvaitę Aušrą ir nuo tada jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Jis paliko nedidelį miestelį pietvakarių Prancūzijoje, atsisveikino su Atlanto vandenynu, į spintą padėjo savo banglentę ir atvyko į Kauną....
Makaronų apkepas su sūriu sotus, tad galima ruošti tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Paprastai jį mėgsta visi, tad galima ruošti dideliame inde. Makaronų apkepą su sūriu patiekite vieną ar su grietine, mėgiamu padažu.