sūris

439 straipsnių

Sūris – iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas.

Eglė Gabrilavičiūtė

Sūrį daugelis mėgsta, tuo pačiu ir prisibijo – dėl, manoma, didoko kaloringumo. Iš tiesų ne visos sūrio rūšys pavojingos liemens ar klubų apimčiai – teigia tyrėjai. Iš jų minimų net aštuonių sūrio rūšių, įvairiais aspektais naudingų sveikatai, ras ką pasirinkti ir norintys sulieknėti.

Paulius Jurkevičius

Sutinku: šitoks teksto pavadinimas skamba pakiliai, gal net teatrališkai. Bet taip yra! Sūris yra ideali, pilnutinė formulė: žemė + gamta + žmogaus meistrystė + skonis. Šįsyk – apie tai. Nes paskutinę puikios vasaros dieną norisi kažko pozityvaus, kažko, kas iš pievų, iš žolės, iš pieno baltumo. Tad...

Paulius Jurkevičius

Ar susimąstėte, kodėl rankų darbo autorinis sūris iš šviežio savų karvių, ožkų pieno kainuoja gerokai brangiau nei pramoniniai, pasterizuoto pieno sūriai? Kaip atrodo Lietuvos sūrininkų darbas ir kasdienybė iš arti? Tai jums siekia atskleisti gastronomijos žurnalistas, knygų apie maistą autorius Pau...

Paulius Jurkevičius

Gastronomijos žurnalistas, knygų apie maistą autoriaus Paulius Jurkevičius, šią vasarą grįžęs iš Romos. leidosi į 1000 kilometrų kelionę po Lietuvą, lankė ūkius, ganyklas ir stebėjo, kaip atrodo Lietuvos sūrininkų darbas ir kasdienybė iš arti? Kur gimsta įdomiausi Lietuvos sūriai? Kodėl rankų darbo ...