Siūlome išbandyti vieną kitą iš 10 patarimų, kurie padės išspręsti šią problemą.

1. Per šventes neišvengiame alkoholinių gėrimų - nuo karšto vyno iki šampano. Deja, mėgavimasis jais, akivaizdžiai veikia svorį. Kad nepriaugtumėte papildomų kilogramų dėl alkoholio, bent kelias dienas šventiniu laikotarpiu jo visiškai atsisakykite. Taip pat nustatykite skaičių, kiek taurių ar kokteilių per vakarą galite išgerti.

2. Švenčių laikotarpiu susiplanuokite vieną aktyvią dieną. Jei yra galimybė, važinėjimą automobiliu ar viešuoju transportu iškeiskite į greitą vaikščiojimą, skirkite laiko mankštai ryte arba vakare. Pietų pertraukos metu išeikite pasivaikščioti tolėliau. Po darbo apsilankykite sporto klube, baseine ar paplušėkite šokių treniruotėje. Aktyvesnė diena padės sparčiau deginti kalorijas.

3. Pamirškite taisyklę, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas. Palengvinkite juos, ypač jei laukia šventiniai pietūs ar vakarienė. Vietoje sumuštinio ar dubenėlio dribsnių, paskanintų medumi, riešutais ir pienu, rinkitės lengvesnį jogurtą arba virtą kiaušinį.

4. Saugokitės švediško stalo! Nustatyta, kad kuo daugiau patrauklesnių užkandžių patiekta, tuo didesnė tikimybė suvartoti daugiau kalorijų. Apsiribokite 3-4 skirtingais pasirinkimais, prieš smaguriaudami riebesniais užkandžiais, rinkitės daržovių ir kitus sveikesnius. Venkite padažų, traškučių ir pyragėlių, žinoma, paragauti niekas nedraudžia, tačiau nepersistenkite.

5. Per šventes iš artimųjų ir draugų gauname ne tik praktiškas ar akiai mielas dovanas, bet ir įvairių skanėstų. Nedėkite saldžių dovanų namuose, kur pakliuvo, verčiau jas palikite spintelėje ar kitoje mažiau matomoje vietoje, kad neužkliūtų žvilgsnis. Juk nebūtina kalėdinių skanėstų sušlamšti per porą dienų, pasilikite juos Naujų Metų šventei ar vėlesniam laikui.

6. Į svečius neikite tuščiu skrandžiu. Prieš šventinius pietus arba vakarienę užkąskite lengvo, bet alkį pažabojančio maisto, pavyzdžiui, keletą gabalėlių sušio arba avižinių sausainių.

7. Jei valgote gabalėlį kalėdinio pyrago arba torto, pašalinkite nuo jo papuošimus ir glajų (porcijos vertę sumažinsite apie 60 kcal). Dažnai šokoladinis, marcipaninis, cukraus pudros ar kitoks glajus būna vienas kaloringesnių pagražinimų.

8. Šventinių pietų ar vakarienės metu ne valgykite, bet ragaukite. Paskanaukite įvairių vaišių, tačiau rinkitės mažesnes porcijas.

9. Kai rengiate šventinį pasisėdėjimą, užkandžius patiekite tik atvažiavus svečiams. Jei stalą nukrausite vaišėmis anksčiau, didelė tikimybė, kad prismaguriausite iki atvyksant svečiams.

10. Ruošdamos šventinį kepsnį, rinkitės mažiau kaloringą mėsą, pavyzdžiui, kalakutieną. Jei gaminate padažą, kuriame naudojamos virimo metu iš mėsos ar daržovių išsisunkusios sultys, nugriebkite iš jų riebalų perteklių.