Portalo kalbinta Upytėje (Panevėžio r.) ūkininkaujanti agronomė Milda Mikelionienė pataria, kaip reikėtų paruošti šiltnamį naujam sezonui. Ji sako, kad išdžiūvusią žemę itin gerai sudrėkinti sniego vandeniu. Taip pat būtina šiltnamį dezinfekuoti nuo kenkėjų. Geriausiai tam tinka žaliojo (kalio) muilo tirpalas. Juo reikėtų šiltnamį išpurkšti iš vidaus.

Į siūlymą šiltnamį prieš sodinant augalus palaistyti karštu vandeniu, kad žemė įšiltų, M. Mikelionienė žiūri skeptiškai – taip ne tik kenkėjus, bet ir visą naudingą gyvastį – pavyzdžiui, sliekus ir įvairius mikroorganizmus, išnaikinsite.

Žemės šiltnamyje sušildymui labai tinka polietileno plėvelė. Dirvą galima šildyti ir užklojus burbuline arba daržo plėvele. Sėją šiltnamyje agronomė pataria pradėti nuo vasario pabaigos. Pirmiausiai reikėtų rinktis svogūnus, ankstyvų veislių ridikėlius, šiek tiek vėliau – krapus. Labiau įšilus žemei, galima sėti salotas, tačiau paprastas, ne gūžines.

Nuo balandžio galima bandyti pasisodinti ir pomidorų bei paprikų, tačiau reikia atidžiai sekti orų prognozes ir atvėsus, šiltnamyje uždegti kelias kapinių žvakes arba netoli augalų paguldyti kelis plastikinius butelius su karštu vandeniu – jis pamažu vės skleisdamas šilumą.