„Šiltnamyje užaugo įspūdingo dydžio paprika (bent jau taip sako aplinkiniai). Jos ilgis apie 29 centimetrai, sveria 475 gramus, - laiške rašo skaitytoja Rūta, galimai užauginusi didžiausią papriką Lietuvoje.- Paprikos dar nesuvalgėme, galvoju laikyti sėklai... Užaugo ji šiltnamyje, be jokios specialios priežiūros ir pamačiau ją visai netikėtai, nes augo pačiame šiltnamio gale pasislėpusi po lapais.“

GRYNAS.lt neseniai rašė apie didžiausią Lietuvoje putpelės kiaušinį. Tačiau šis rekordas, „Factum“ agentūros įkūrėjo V. Navaičio teigimu, dar neįregistruotas, nes kiaušinį radusi moteris nepateikė visos reikiamos informacijos. Šią vasarą taip pat užregistruotas didžiausias Lietuvoje žąsies kiaušinis, jis buvo 313 gramų svorio.

Milžinu pomidoru šią vasarą didžiavosi klaipėdiečių šeima. Tėvas ir dukra savo sode užaugino daugiau kaip  1 kg sveriantį pomidorą. Rekordus fiksuojančios agentūros vadovo teigimu, šiemet vienos sodybos tvenkinyje rastas didžiausias vandens lelijos žiedas. Jo skersmuo siekė  net 24 centimetrus. Lietuvoje taip pat sugautas GRYNAS.lt aprašytas didžiausias veidrodinis karpis.

Paprika- rekordininkė prie įprastos paprikos

Ar įmanoma dar kokiems nors daržovių augintojams siekti rekordų? V. Navaitis tikina, jog kol kas įregistruoti didžiausio moliūgo, bulvės, pomidoro, agurko rekordai. Daugumos kitų daržovių ar vaisių rekordų galima siekti, jei akivaizdžiai matyti, kad „augintinis“ didesnis už vidutinį.

Tačiau išaugintas daržoves, vaisius ar naminių paukščių padėtus kiaušinius reikia ne tik nufotografuoti, tačiau ir nufilmuoti, informaciją turi patvirtinti liudininkai.

„Galiu sakyti, kad 5 metrų aukščio baravyką radau, - teigia V. Navaitis. - Mums reikia įsitikinti, kad tikrai tai 5 metrų tas baravykas.“