„Body lounge“ trenerė Aidė Noreikienė laimingo gyvenimo receptą pirmą kartą išbandė prieš penkerius metus. Šiandien ji – sėkminga trynukių mama, randanti laiko ne tik šeimai bei darbui, bet ir didžiausiam savo pomėgiui. Ir tai ne dar viena naujos dietos istorija.

- Kada pradėjote aktyviai sportuoti?

- Sportu užsiiminėjau mokykloje bei universitete, tačiau aktyviau sportuoti pradėjau tapusi mama. Domėjimąsi sportu lėmė noras veiksmingiau išnaudoti laisvalaikį, atsiradusį gimus vaikams. Tuomet ir nusprendžiau išsilaikyti trenerio licenziją. Žinoma, didelės įtakos sportinės karjeros pradžiai turėjo ir mano vyras, kuris propaguoti sportą pradėjo anksčiau nei aš. Visgi vaikų gimimas sportui nesutrukdė. Atvirkščiai – trynukės paskatino mane daugiau sportuoti.

- Kiek laiko kas dieną skiriate sportui?

- Sportuoti stengiuosi kiekvieną dieną. Treniruočių trukmė priklauso nuo oro sąlygų. Aktyviau bėgioti pradedu pavasarį, žiemą lankau sporto klubą. Apskritai, sportui kas dieną skiriu nuo vienos iki trijų valandų. Tiesa, retkarčiais susiduriu su nenoru sportuoti. Tuomet stengiuosi vyti neigiamas mintis ir motyvuoti save. Po treniruotės jaučiuosi energinga, pailsėjusi. Niekuomet nesigailiu filmo žiūrėjimą ar kitokį laisvalaikio praleidimo būdą iškeitusi į sportą.

Šiuo metu esu ilgų distancijų bėgikė, po paskutiniųjų varžybų patenku į bėgikių moterų dešimtuką. Stengiuosi dalyvauti kiekvienose varžybose, nuolatos siekiu pagerinti savo rezultatą. Dabar ruošiuosi Vilniaus maratonui, kuris vyks rugsėjo mėnesį.

- Kaip sportą suderinate su šeimyniniu gyvenimu?

- Auginant vaikus ir užsiiminėjant sportine veikla itin svarbus tinkamas laiko planavimas. Kartais pagalbos tenka kreiptis į aplinkinius, treniruočių metu trynukes prižiūrėti sutinka mano vyras. Sportui renkuosi ankstyvą rytą arba metą, kuomet miega vaikai.

Taip pat mūsų šeima dažnai renkasi sportą kartu, namie stengiamės valgyti kuo sveikesnį maistą, patiekaluose vengti riebalų, nevalgyti miltinių produktų. Vaikai mėgsta mėgdžioti pratimus, o ir aš skatinu juos atlikti kuo taisyklingiau, mokytis tinkamai sportuoti.

Mergaites treniruotis žadu raginti ir vėliau. Juk kuo anksčiau pradedama sportuoti, tuo geresnių rezultatų galima pasiekti. Mano nuomone, sportas – naudingas sveikatai, būtinas gerai savijautai. Dėl šios priežasties su vyru norime, jog sportu domėtųsi ir mūsų vaikai.

- Ar sportavote ir būdama nėščia?

- Nėštumo metu sportu užsiiminėti negalėjau. Sportuoti uždraudė gydytojai, visgi laukiausi ne vieno, o trijų vaikų. Apskritai, tuo metu aktyvesnį judėjimą pakeitė vaikščiojimas. Tiesa, ir jis buvo ribotas. Būdama nėščia priaugau 27 kilogramus. Maistą rinkausi tokį pat, kaip ir anksčiau, jo kiekis taip pat iš esmės nepasikeitė – valgiau tris kartus per dieną. Mitybos įpročiai nepakito ir grįžus sportuoti.

Buvusias kūno linijas atstatyti pavyko gana greitai. Kadangi neturėjau galimybės sportuoti dar du mėnesius po gimdymo, praėjus šiam laikotarpiui norėjau kuo greičiau sugrįžti į sportą. Susilaukusi trynukių vėl pradėjau bėgioti. Praėjus keturiems mėnesiams jau dalyvavau varžybose.

Prieš tampant mama sportavau intensyviai, ne mažiau dėmesio sportui skyriau ir susilaukusi vaikų. Galima sakyti, tuomet tiesiog degiau noru treniruotis – rinkausi net keletą įvairių treniruočių per dieną, sportavau keturis kartus per savaitę. Pripažįstu – buvo sunku. Tačiau dėl dabartinio rezultato esu dėkinga tik sportui.

- Kaip greičiau ir efektyviau padailinti figūrą tapus mama?

- Tapus mama svarbiausia neužmiršti savęs. Pažįstu nemažai mamų, pradėjusių sportuoti tik pagimdžius vaikus. Šios moterys ne tik lankosi mano treniruotėse, tačiau ir sportuoja savarankiškai: važinėja dviračiais, bėgioja. Teko pastebėti, kad mamomis tapusios moterys randa daugiau laiko sau. Mėgstamą veiklą jos linkusios suderinti su kitais darbais ir, kas įdomu, visur suspėja.

Be to, sportuojančioms mamoms sukuriamos palankios sąlygos. Veikia įvairūs sporto klubai, kuriose vedamos specialios treniruotės. Jose leidžiama sportuoti drauge su mažyliais, nėščiosios gali lankyti joms skirtas mankštas, baseiną. Siūlyčiau pradėti nuo neilgų pasivaikščiojimų su vaikų vežimėliais. Vėliau sportą derinkite atsižvelgdamos į savo poreikius.

Norėčiau paneigti mitą, jog nėščios moterys turėtų valgyti keliskart daugiau. Sportą nėštumo metu vertinu palankiai. Jeigu leidžia sveikatos būklė bei gydytojai, treniruočių atsisakyti nevertėtų. Juk aktyvus judėjimas suteikia galimybę išvengti nemažai problemų, tarp kurių išskirčiau svorio pokyčius.

Reikėtų pripažinti, kad sportas gelbėja nuo neteisingo maisto pasirinkimo. Svarbu atsisakyti nesveikų produktų bei rinktis pilnavertę mitybą. Tada nekils didelių sunkumų norint atstatyti arba įgyti gerą fizinę formą ir pagimdžius vaikus. Teigiamus rezultatus lemia asmeniniai įsitikinimai bei valia. Galų gale tokį požiūrį pagrindžia ir esami profesionalių sportininkių pavyzdžiai. Tiesiog nelaukite rytojaus. Pradėkite sportuoti jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)