Štai aštuonios priežastys pasielgti būtent taip.

Sudeginsite apie 150 kalorijų

Priklausomai nuo jūsų svorio ir vaikščiojimo greičio per pusvalandį turėtumėte sudeginti apie 150 kalorijų. Taigi pagaliau atsiras priežastis drąsiai griebti papildomą sausainį po pietų.

Jausitės ramesni

Kaip rašo purewow.com, pasivaikščiojimas atpalaiduoja, nepriklausomai nuo to, ar einate judria miesto gatve, ar tyloje skendinčia pieva.

Kojos taps stangresnės

Vos 30 min. trukmės kasdienis pasivaikščiojimas sutvirtins šlaunų ir blauzdų raumenis.

Maksimaliam rezultatui pasiekti kombinuokite kasdienius pasivaikščiojimus su didesnio aktyvumo užsiėmimais du kartus per savaitę.

Pagalba sergant venų varikoze

Įrodyta, kad reguliarūs pasivaikščiojimai padeda sumažinti venų varikozės atveju atsirandančias vizualines problemas ir slopina skausmą. Tiesa, prieš leidžiantis į malonų ir sveikatai naudingą pasivaikščiojimą būtinai apsiaukite patogius sportbačius, kad išvengtumėte sužeidimų ir kitų galimų pavojų.

Pagerinsite virškinimą

Pavalgę sunkaus maisto neskubėkite patogiai įsitaisyti ant sofos su televizoriaus pulteliu rankoje. Kur kas naudingesnis bus pusvalandžio pasivaikščiojimas. Kai einate, juda ir virškinamasis traktas, o cukraus lygis kraujyje išlieka stabilesnis.

Užplūs kūrybingumo banga

Ar esate pagalvoję, kodėl jau ilgą laiką jus aplenkia kūrybingumo mūza? Patikėkite, labiausiai trukdo drybsojimas ir kvailų serialų žiūrėjimas. Leiskitės į pasivaikščiojimą su užrašų knygute. Būsite nustebinti, kiek daug puikių idėjų jums kils judant ir neužkemšant galvos visiškai nereikalingais siužetais ir dialogais.

Palaikysite ryšius su artimaisiais

Dar galite leistis į pasivaikščiojimą su telefonu. Išnaudokite šį laiką tam, kad susisiektumėte su toli gyvenančiais draugais ir šeimos nariais. Gali būti, kad vaikštant pats laikas paskambinti ir susitarti dėl taip ilgai atidėlioto vizito pas dantų gydytoją.

Aplankys įkvėpimas sportuoti aktyviau

Po kelių savaičių jau nebeįsivaizduosite kasdienybės be itin naudingų ir malonių pusvalandžio pasivaikščiojimų. Be to, gali būti, kad netgi apims noras išmėginti 30 min. trukmės pabėgiojimus ar pasivažinėjimus dviračiu. Svarbiausia nepamiršti, kad galimybių skrynia neišsenkanti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)