V.Putinas, kuris kalbėjo praėjus dviem dienoms po Didžiojo septyneto lyderių pagrasinimų imtis naujų priemonių prieš Maskvą, spaudos konferencijoje sakė, kad dėl sankcijų įstrigo daugybė sutarčių ir daugelis jų gali būti anuliuotos.

„Italijos kompanijos neteko milijardo eurų, – sakė jis. – Jie galėjo duoti darbo savo įmonėms, sukurti darbo vietų. Dėl sankcijų tai neįvyko“.

V.Putinas taip pat sakė esąs įsitikinęs, kad sankcijos negalios neribotą laiką.

„Anksčiau ar vėliau mes atsikratysime apribojimų, su kuriais susiduriame šiandien“, – kalbėjo V.Putinas.

Jis taip pat nepraleido progos įgelti Didžiajam septynetui, kurį sudaro Britanija, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir JAV, pavadindamas jį „ne organizacija“, o klubu.

Vienas iš to klubo narių, Matteo Renzi, suskubo švelninti padėtį ir pabrėžė, kad pasaulis nori, jog Rusija sugrįžtų ir padėtų spręsti problemas Irake, Sirijoje ir Libijoje.

Pasak Italijos vadovo, V.Putinas sutinka, kad Minsko paliaubų susitarimas turi būti „kelrodė žvaigždė, kompasas ir atspirties taškas“ sprendžiant krizę Ukrainoje.

Po derybų V.Putinas išvyko į Romą, ir Vatikane bus priimtas popiežiaus Pranciškaus. Tikėtina, kad jie kalbėsis apie konfliktą Rytų Ukrainoje, didėjant nuogąstavimams, kad gali žlugti vasarį sudarytos trapios paliaubos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1926)