„Užuot privertę Kijevo kliką sėsti prie derybų stalo su Pietryčių Ukraina dėl būsimos valstybės sąrangos, mūsų partneriai šoka pagal Vašingtono dūdelę, rodydami vis naujus nedraugiškus gestus Rusijai“, - sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos paskelbtame pareiškime.
„Ar jums ne gėda? - priduriama jame.

„Jei būtent taip Briuselyje tikimasi stabilizuoti situaciją Ukrainoje, tai yra akivaizdus visiško vidaus politikos situacijos toje šalyje nesupratimo įrodymas ir tiesioginis kvietimas vietos neonaciams toliau tęsti savavaliavimą ir neteisminius susidorojimus su taikiais Pietryčių Ukrainos gyventojais“, - sakoma pareiškime, kuris paskelbtas URM tinklalapyje.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas savo ruožtu pareiškė, kad naujos sankcijos Maskvai yra „absoliučiai kontrproduktyvi“ priemonė, kuri stumia krizę į aklavietę, pranešė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Rusija ruošia atsaką į Vakarų sankcijas

Valentina Matvijenko ir Dmitrijus Medvedevas
Rusija ruošia atsaką į Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos jai įvestas naujas sankcijas dėl krizės Ukrainoje, pranešė naujienų agentūra „Interfax“, cituodama Rusijos Federacijos Tarybos pirmininkę.

„Po antros sankcijų bangos vyriausybė ruošia atsakomąsias priemones, visų pirma vertindama galimą žalą mūsų ekonomikai“, – pareiškė Valentina Matvijenko.

„Tokios nedraugiškos atakos... negali likti be atsako, ir aš manau, kad tam tikras atsakas turi būti“, – kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (661)