steikas

21 straipsnių

Ar kada bandėte mėsą praturtinti granatais? Alfas parodys, kaip tai padaryti, o skonis bus tiesiog nepriekaištingas 2 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ 220 g šviežio sausai brandinto antrekoto didkepsnio „Rib Eye“ 2 šaukštų sviesto 1 saujos čiobrelių ir rozmarinų 2 cinamono lazdelių 2 laurų ...

Dauguma mūsų neįsivaizduoja šviežių grybų be lašinukų ir riebaus pieniško, sviestinio ar grietinės padažo. Bet šį kartą grybus pasirinkome kaip liekną steiko akcentą ir juos paruošėme ne su riebiu padažu, o vos pakeptus ghi svieste. Taip paruošti baravykai – labai patiko visiems valgiusiems.

Andrius Užkalnis

Kai prieš tris dešimtmečius atkūrinėjome laisvę, turėjome gerą supratimą, kaip mes gyvensime, kai viskas bus gerai. Kiekvienam, kas nori, po namą ir (arba) sodybą. Kaip Švedijoje. Kiekvienai šeimai – po du automobilius. Kaip Vokietijoje. Parduotuvės didelės ir pilnos visko, kaip Amerikoje. Ir dar ka...

Didkepsniai per kelerius pastaruosius metus Lietuvoje taip išpopuliarėjo, kad jų galima rasti daugumoje didžiųjų miestų kavinių. Vis dėlto geras jautienos kepsnys – ne pigus malonumas, paprastai atsieinantis 15–30 eurų. O ar užsisakytumėte pasaulyje labai populiarų kepsnį, kainuojantį apie 100 eurų?