Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
pyragai
277 straipsnių
Pyragas – kepinys, priklausantis vienam iš dviejų kepinių tipų:
- pyragai iš tešlos su saldžiu ar mėsišku arba kitokiu įdaru. Tokie pyragai anksčiausiai pyragai paminėti XII a. Anglijos šaltiniuose.
- pyragai iš pagerintos tešlos su cukrumi ir riebalais.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Jei mėgstate kepti pyragus, tačiau jie dažnai gaunasi per sausi, turime jums iš pažiūros neįprastą, tačiau labai veiksmingą sprendimą – į tešlą įmaišyti šiek tiek majonezo. Šis slaptas ingredientas kepiniui ne tik suteiks reikalingo drėgnumo, bet ir garantuos purų ir minkštą pagrindą. Išbandyti šį t...
Saldu, gardu ir nebrangu – „Iki“ parduotuvėse visoje šalyje jau prasidėjo Smaližių fiesta. Pasisaldinti gyvenimą nuo pirmadieni galima gerokai – net iki 40 proc. – pigiau. Solidžios nuolaidos „Iki“ įsigaliojo įvairiausiems saldumynams: nuo spurgų ir šokoladų iki saldainių bei sausainių. Ribotą laiką...
Jei mėgstate laiką leisti gamtoje, tuomet šis straipsnis skirtas būtent jums, o iškylos lai taps (jei dar netapo) smagia vasaros pramoga. „Juk suorganizuoti iškylą nėra sunku – tam puikiai tiks parkas, sodas, pievelė prie miško ar ežero, pavėsinė, terasa, namo stogas, o lietingu oru galima smagiai į...
Ryt tokia diena, kad pyragą tikrai kepsime. O gal ir ne vieną – jei norėsime pavaišinti svečius ar kolegas pirmadienį. Surinkau 11 pyragų receptų. Pačių įvairiausių – nuo nekeptų gardumynų iki saldžių ir ne. Nuo lengvai paruošiamų iki tokių, kur teks šiek tiek paplušėti. Tačiau patikinu: aukštosios ...
Pirmosios vyšnios – pats tikriausias ženklas, kad vasara įsibėgėjo. Tai – itin mėgstamos šiltojo sezono uogos, be kurių vasara sunkiai įsivaizduojama. Vyšnios ne tik traukia iš tolo savo vaiskiu raudoniu, bet ir yra nuostabus desertas karštą vasaros dieną. Be to, vyšnias skanu valgyti tiek vienas,...
Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 80 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu, džiuginančiu ne tik ją, bet ir jos šeimą. Šįkart Kristina dalijasi varškės pyrago receptu.
Patys geidžiamiausi pyragai – obuolių ir varškės. O jei juos sujungtumėme į vieną neatsivalgomą pyragą – jam tikrai nesugebėsite atsispirti.
Straipsnių ciklas „ Delfi TV virtuvė drauge su Mantinga“ suteikia naudingų, virtuvėje praverčiančių patarimų, bei įkvepia išbandyti naujas idėjas, kaip gaminti skaniau, sveikiau ar originaliau. Šįkart ciklo straipsnyje kalbėsime apie tortų, galinčių būti puikia dovana, gaminimą. Kaip paruošti skanų ...
Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 75 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu, džiuginančiu ne tik ją, bet ir jos šeimą. Šįkart Kristina sutiko pasidalinti gardaus obuolių pyrago receptu.
Lietuvoje galime didžiuotis plačiu savų uogų bei vaisių racionu. Tačiau vienos uogos yra populiaresnės ir dažniau vartojamos, kitos nepelnytai primirštamos. Ar esate girdėję apie miedlievas? Jos jau užima superuogų pozicijas. „Alfas Live“ laidoje sužinojome, kas gi tos medlievos bei kuo jos ypatingo...
Sumažinti cukraus kiekį pyraguose – nemenkas galvosūkis. Juk daugelis cukraus pakaitalų brangūs, o atsisakius cukraus kepinys praranda skonį. Vis tik yra keli būdai, kaip sumažinti ar netgi pašalinti cukrų ir iškepti skanų pyragą.
Šventė be pyragų – ne šventė. O jei dar naminiai pyragai pagaminti jūsų rankomis – šventės bus kur kas jaukesnės. Delfi Maistas siūlo išsirinkti iš 10 labai gardžių šventinių pyragų receptų, kurie taps tikromis Kalėdų stalo puošmenomis.
Šiauliuose iškepta didžiausia Lietuvos vėliava, kurią sudaro 48 keksai. Pyragus kepė Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus kepėjai. Tai bandymas fiksuoti Lietuvos rekordą. Komisija išmatavo kraštines – plotis 2,54 m, kraštinių ilgiai skiriasi – vienos 4,52 m, kitos 4,47 m. Je...
Recepto autorė išbandė naują kepimo formą. Pyragas pavyko labai skanus, traškiais krašteliais.
Kasmet minimą Pyragų dieną kviečiama paragauti pačių įvairiausių skonių: nuo purių kepinių su uogomis iki pikantiško daržovių įdaro traškioje tešloje. Kol vieni perka savo mėgstamus ir jau pagamintus pyragus, kiti nesibodi eksperimentuoti virtuvėje ir išbandyti naujus receptus. Tad kokie pyragai lab...
Reikės: 3 didelių kiaušinių 300 g sutirštinto saldinto pieno 50 g ištirpinto sviesto 140 g miltų su kepimo milteliais Miltelinio cukraus (pabarstyti)
Vaikštinėjant Palangos mieste ir visais įmanomais būdais bandant aplenkti nutryptą J. Basanavičiaus gatvę, galima atrasti ir netikėtų vietų. Juk kiekviename mieste norisi maloniai atsigerti kavos – kad ir kava būtų skani, ir vieta jauki.
Ruošdami Kūčių ir Kalėdų stalą, iš anksto apsvarstome kiekvieną smulkmeną: nuo užkandžių, pagrindinio patiekalo iki deserto ir gėrimų. Vieni stengiasi rinktis lietuviškus, tradicinius patiekalus, kiti ant stalo deda tai, kas jiems ir jų šeimos nariams skaniausia. Išrinkti pagrindinius patiekalus sun...