
Jums reikės:
• Trijų puodelių sūrių riestainėlių
• Puodelio ištirpinto sviesto
• Pakelio grietinėlės
• Kelių pakelių kreminio sūrio
• Kelių šaukštų šokoladinio riešutų sviesto
• Keturių bananų
• Cukraus pudros
Gaminame:
* Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.
* Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų.
* Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
* Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą. Ant viršaus paskirstykite kremą.
* Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra.
Moliūgų pyragas – paprastas, bet labai gardus!

Sūrio pyragas – fantastiškai skanus desertas, kurio nereikia kepti

Gaminimas:
1. Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome, kad išbrinktų.
2. Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
3. Želatiną pašildome iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname.
4. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame į šią masę ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės.
5. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirstome. Apibarstome tarkuotu šokoladu (galima aplieti karamele, papuošti mėgiamomis uogomis). Statome į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų.
Skanaus!
P.S. Ėmiau 2 pakelius sausainių "Selga" (360 gr.) ir ištirpinau 170 gr. sviesto, bet užtektų apie 130 gr. - tuomet pagrindas bus minkštesnis. Tortas išėjo pasakiškai skanus!
Receptu dalijasi aj-receptai.lt
Varškės pyragas – tokio tobulo skonio, kad norėsite dar ir dar

Gaminame:
* Pirmiausia reikia pasiruošti tešlą. Sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus ištirps (arba bent nors kiek patirps). Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.
* Varškės masei: varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar smulkintuvu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir gerai išmaišyti.
* Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Dėti į įkaitintą iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 min. Ištraukti iš orkaitės varškės pyragą ir leisti visiškai ataušti.
Skanaus!
Karališkas aguonų pyragas

Kaip gaminti:
* Išimu iš šaldytuvo skardinę saldinto kondensuoto pieno, nes jis turi būti kambario temperatūros.
100g aguonų užpilu verdančiu vandeniu, sumaišau ir palieku 2 val. pailsėti.
* Po 2 val. vandenį nupilu, o aguonas sutrinu blenderiu. Visai nesusitrins, bet ir nereikia, svarbu, kad šiek tiek susismulkintų.
* Į gilesnį dubenį įmušu 4 kiaušinius, beriu 200 g cukraus. Kiaušinius su cukrumi suplaku mikseriu iki baltumo ~2 min Į suplaktą masę verčiu sutrintas aguonas ir 100 g nesaldžių maltų džiūvėsėlių. Viską gerai sumaišau mentele – pyrago tešla paruošta!
* Į torto formos (20 cm skersmens) atsegamais kraštais dugną įtiesiu kepimo popierių. Kepimo formą atsegu, tiesiu kepimo popierių ant formos dugno ir užsegu kraštus. Į paruoštą kepimo formą pilu visą pasiruoštą tešlą.
* Kepsiu pyragą įkaitintoje 180C orkaitėje ~40 min (viršus apačia be vėjelio).
* Dar šiltą pyragą išimu iš kepimo formos – peiliu apipjaunu palei pyrago kraštą, atsegu ir nuimu kepimo formą. Pyragą apverčiu “aukštyn kojom” į didesnę lėkštę – dugnas bus viršuje. Pyragą subadau mediniu pagaliuku.
* Ant pyrago pilu kelis šaukštus kambario temperatūros saldinto kondensuoto pieno – mediniu pagaliuku paskirstau kondensuotą pieną po visą pyrago paviršių. Kondensuotas pienas turi susigerti į pyragą, jei reikia dar mediniu pagaliuku subadau pyrago paviršių, kad kuo geriau susigertų kondensuotas pienas.
Nuostabaus skonio citrininis pyragas – paprastas ir greitai paruošiamas

2. Pyrago kepimo formą (naudojome 20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
3. Miltus persijokite į dubenį ir suberkite cukrų, sodą ir druską.
4. Įpilkite augalinį pieną, alyvuogių aliejų, actą, vanilės, citrinos ekstraktus ir citrinos žievelę. Maišykite kol viskas gražiai susimaišys ir neliks didelių gumuliukų. Nepermaišykite - nieko tokio, jeigu liks mažų gumuliukų.
5. Supilkite tešlą į kepimo formą. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Patikrinkite ar pyragas iškepęs įbesdami dantų krapštuką į pyrago centrą. Jeigu prie dantų krapštuko prilipo tešlos, kepkite dar kelias minutes.
6. Prieš patiekiant leiskite pyragui atvėsti
Skanaus!
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Challenge 22.
Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Gaminame:
* Pagrindui skirtus miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišyti. Į miltų mišinį sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti pirštis iki trupinių. Tiesą pasakius aš viską dedu į virtuvinį kombainą ir sutrinu tenai.
* Supilti šaltą vandenį ir užminkyti tešlą (tai taip pat darau kombaine). Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
* Tuo tarpu aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus. Sudėti susmulkintą česnaką ir kubeliais supjaustytą papriką. Dar pakepinti kelias minutes. Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Atidėti atvėsti.
* Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Tešlą iškočioti ir iškloti 26cm skersmes kepimo formą. Subadyti šakute ir kepti 10 min.
* Pomidorus supjaustyti kubeliais ir pusę jų sudėti ant apkepto pagrindo. Tolygiai paskirstyti apkeptus svogūnus su paprikomis. Ant viršaus sudėti likusius pomidorus, susmulkintą fetą ir kapotas petražoles.
* Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle ir supilti ant pyrago. Pabaigoje išdėlioti alyvuoges. Pyragą kepti apie 30-45 min.
Skanaus!
Receptu dalijasi virtuvele.lt kūrėja Aušra.
Nekeptas meduolių tortas su graikišku jogurtu

Gaminimas:
* Tortą gaminau 23 cm. tortinėje nusegamais šonais. Meduolius sutrupinau.
* Bananus sutryniau iki košelės ir sumaišiau su jogurtu. Torto kremas /pertepimas paruoštas.
* Į tortinę padėjau padėkliuką (taip lengviau nuimsite tortą) ir šonus uždengiau acetatine juosta, kad gražesni būtų torto šonai (galite naudoti ir iškirptas kepimo popieriaus juosteles).
* Padėkiuką negausiai sutepiau paruoštu kremu. Ant viršaus subėriau meduolių trupinius, tada dėjau paruošto pertepimo, ant viršaus – vėl meduolių trupinius ir t.t.
Viršutinis sluoksnis turi būti meduolių trupinių.
* Tortas pagamintas. Beliko palaikyti šaldytuve iki sutvirtės ir skoniai „susidraugaus“.
P.S. tortą puoškite pagal savo fantaziją, aš puošiau minimaliai, t.y. iš produktų, kuriuos tuo metu turėjau namuose.
Skanaus!
Karamelinis tinginio vyniotinis

„Mėgstu įprastą tinginį, labai. Bet šis yra kažkas tokio! Jei nepatingėsite viršų papuošti lydytu šokoladu ir sausainių trupinukais, drąsiai galima neštis į svečius. Tik gaminimo šiek tiek daugiau, nei klasikiniam. Bet, žinokit, verta“, – teigia tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma Labžentė.
Reikės:
430 g sausainių
300 g rududu
100 g sviesto
180 g varškės
80 g graikiško jogurto
Gaminame:
• Keptuvėje ištirpinau sviestą. Palikau atvėsti.
• Tuo metu sausainius susmulkinau iki smulkių trupinių. Man patogiausia S formos smulkintuvu. Sumaišiau juos su sviestu ir rududu.
• Maišant atrodys, kad trupinių per daug - tada metas į darbą paleisti rankas. Tešlą reikia paminkyti, kad ji pasidarytų vientisa.
• Paklojau kepimo popierių, ant jo rankomis paskirsčiau tešlą, o tada su kočėlu pakočiojau, kad būtų lygus sluoksnis per visą popierių.
• Paruošiau kremą: varškę sumaišiau su jogurtu. Nesaldinkite kremo, nes saldumo tikrai pakaks iš rududu. Kremu aptepiau sausainių lakštą.
• Prasideda vyniojimas, panašiai, kaip vyniojant sushi: kepimo popierių iš apačios sukau į viršų, kol susukau į dešrą. Be popieriaus, vien rankomis susukti gali nepavykti, nes tinginys gana trapus.
• Kad sutvirtėtų, įdėjau į šaldytuvą. Užteko keletos valandų.
• Na ir viskas! Tik vartokite atsakingai. Labai jau skanus.
Trupininis slyvų pyragas

Uogienei:
1 kg slyvų
0,5 stiklinės cukraus
Gaminame:
* Slyvas nukaulinti ir supjaustyti į 8 dalis. Sumaišyti su cukrumi ir virti 5 minutes. Išvirtas pertrinti trintuvu paliekant nepertrintų gabalėlių.
* Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purios baltos masės. Įmušti kiaušinį. Gerai išplakti. Tuomet suberti miltus, druską, kepimo miltelius. Išmaišyti.
* Kepimo indą iškloti popieriumi. 2/3 tešlos paskirstome formoje, suplojame. Supilame uogienę. Ant viršaus išbarstome likusią tešlą. Kepame 190 karštumo orkaitėje 50 min.
Receptu dalijasi tinklaraščio receptai.milo kūrėja Ilona Milovanovienė.
Skruzdėlių keksas

* Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus standžiai išplakti.
* Sviestą išplakti su cukrumi, sudėti kiaušinių trynius, miltus, kepimo miltelius, supilti pieną ir viską gerai išsukti iki vienalytės masės. Sudėti pabarstukus ir baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą (maišyti ranka, ne mikseriu).
* Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepęs. Keksą aplieti tirpintu šokoladu.
Receptu dalijasi tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ autorė Karina Požienė.