Reikės:

  • 200 g miltų,
  • 3 kiaušinių,
  • 200 g cukraus,
  • 3 g vanilinio cukraus,
  • 70 g kakavos miltelių,
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių,
  • 100 g juodojo šokolado,
  • 150 g „Kėdainių konservų fabriko“ lietuviško originalaus majonezo,
  • 200 ml vandens.

Gaminimas:

Viename inde sumaišykite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir kakavą, kitame – išplakite kiaušinius su cukrumi.

Tuomet ištirpinkite 50 g juodojo šokolado ir jį sumaišykite su majonezu. Tiesa, majonezas turėtų būti kambario temperatūros.

Į kiaušinių masę berkite šiek tiek miltų mišinio, išmaišykite, tada šiek tiek vandens, vėl miltų, ir taip kartokite tol, kol sunaudosite ingredientus.

Tada į tešlą įmaišykite šokolado ir majonezo masę, supilkite ją į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Galiausiai luktelėkite, kol pyragas truputį atvės, išimkite jį iš formos ir viršų aptepkite likusius tirpintu juoduoju šokoladu. Skanaus!