Nuo karo metais įsteigtos daržovių raugyklos iki vieno didžiausių konservuotų maisto produktų, majonezo ir padažų gamintojo Baltijos šalyse – taip išaugo 80-ąjį veiklos jubiliejų šiemet sutinkantis Kėdainių konservų fabrikas.
Kėdainių konservų fabrikas
42 straipsnių
Jau šį šeštadienį, birželio 1-ąją, sostinėje vyks pasaulio virtuvės ragautojų širdis užkariavusių ir skaniausia šalta sriuba tituluotų Šaltibarščių festivalis! Akys raibs nuo rožinės spalvos, širdys sals nuo pašėlusių linksmybių gausos, o energiją ir gerą nuotaiką palaikys pats tikriausias kiekvieno...
Šios įmonės darbuotojų kabinetuose nerasite šiukšliadėžių, o kone visos gamybinės atliekos yra perdirbamos arba virsta energija. Inovatyviai pakeitęs technologinius procesus šis fabrikas naudoja kur kas mažiau resursų, bet į rinką patiekia daugiau produkcijos.
Jei mėgstate kepti pyragus, tačiau jie dažnai gaunasi per sausi, turime jums iš pažiūros neįprastą, tačiau labai veiksmingą sprendimą – į tešlą įmaišyti šiek tiek majonezo. Šis slaptas ingredientas kepiniui ne tik suteiks reikalingo drėgnumo, bet ir garantuos purų ir minkštą pagrindą. Išbandyti šį t...
Mes dievinam krepšinį ir bulves. Bulves virtas, keptas, gruzdintas... Velykų stalui siūlome pasigaminti sočias bulvių salotas, kurias galite pavadinti „Ieškok silkės baltuos pataluos“.
Jei mėgstate aštresnį maistą, tačiau jau pabodo patiekalus gardinti vien pipirais, šis lengvai pagaminamas padažas kaip tik jums.
Traškūs, karšti sumuštiniai su sūriu – klasika, kurią esame ragavę visi. Tačiau šio patiekalo versijų ir gamybos būdų yra tikrai ne vienas, todėl šį kartą siūlome išbandyti kiek įdomesnį pateikimo variantą, kurio skonis nepaliks abejingų.
Šis kreminis padažas puikiai tinka salotoms gardinti, bet taip pat gardžiuositės ir mirkydami į jį daržovių šiaudelius (salierų, morkų), bulvių traškučius ar vištienos sparnelius.
Nuo birželio vidurio „Kėdainių konservų fabrikas“ pakvimpa krapais ir šis kvapas išsisklaido tik rugsėjo pradžioje. Tai reiškia vieną – prasidėjo agurkų sezonas. Visą parą čia verda darbas: į stiklainius tonomis keliauja agurkai, rankomis su meile klojami krapai ir ąžuolo lapai. Pagaminta produkcija...
Trečiadienį 26-ąjį kartą įteikti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ apdovanojimai. Apdovanojimams penkiose vertinimo kategorijose buvo nominuoti 84 gaminiai, kaip ir kasmet, lyderio pozicijas išlaikė maisto ir pašarų pramonė – į šią katego...
Vis daugiau dėmesio tvarumui skiriantis „Kėdainių konservų fabrikas“ Kalėdas pasitiks gardžiomis naujienomis (1)
2022-iesiems besibaigiant „Kėdainių konservų fabriko“ kolektyvas džiaugiasi smagiais rekordais ir skaniomis naujienomis. Šiemet fabrike pagaminti trys milijonai marinuotų agurkų stiklainių, o netrukus parduotuvių lentynose pasirodys naujienos, skirtos Kūčių ir Kalėdų stalui. Daug dėmesio fabrike kre...
Lietuviškų prekių eksportas į Taivaną kol kas juda lėčiau nei tikėtasi, o prekybos santykiai daugiau naudos atneša būtent Taivanui. Lietuvai vis dar delsiant Taivane atverti savo atstovybės duris, Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos atstovai tvirtina, kad susitarti dėl leidimų eksportui užima ...
Vidurvasaris – pats agurkų konservavimo pikas. Didžiausi darbai verda Kėdainiuose, kurie nuo seno laikomi agurkų sostine, ir šiandien, liepos 14-ąją skambiausiai minima Agurkų diena. Pačiame darbų sūkuryje – ir šiame mieste įsikūręs vienas iš didžiausių Baltijos šalyse konservuotos produkcijos gamin...
Verslininkės Jolantos Blažytės kontroliuojama „Vikondos grupė“ pernai gavo 65,9 mln. eurų konsoliduotų pajamų – 22,5 proc. mažiau nei 2020 metais (84,9 mln. eurų), jos grynasis pelnas siekė 1,8 mln. eurų – 2,5 karto mažiau (4,4 mln. eurų), nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.
„Delfi“ redakcija sulaukė skaitytojų nuotraukų, kuriose vienoje Kaliningrado maisto parduotuvių lentynų užfiksuoti „Kėdainių konservų“ gaminiai. Pati įmonė teigia, kad gaminių į Rusiją ir Baltarusiją neeksportuoja ir tai, matyt, bus likę likučiai.
Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) narių surinkta parama ir toliau keliauja į Ukrainą. LPK kartu su savo nariais nuo paramos Ukrainai akcijos pradžios išsiuntė 6 vilkikus negendančių produktų, kurie jau pasiekė Pietų Ukrainoje besikaunančius karius. Šią savaitę iškeliavo dar trys vilkikai ma...
Paskaičiuota, kad iki 2050 metų pasaulyje turėtų būti pagaminama dvigubai daugiau maisto dėl Žemėje nuolat augančio žmonių skaičiaus ir didelio vartojimo. Tačiau tai – tik teoriniai paskaičiavimai, kurių praktiškai įgyvendinti neįmanoma. Neįmanoma padvigubinti pagaminamo maisto, nes šiuo metu net 30...
Pokalbį su Zita teko derinti kelias savaites. Tačiau paleisti jos nenorėjau, nes pakalbinti šios profesijos atstovę prieš Šv. Velykas tiesiog būtina. Zita Prasauskienė – „Kėdainių konservų fabriko“ maisto technologė. Ji atvira, ypač prieš didžiąsias metų šventes darbo smarkiai padaugėja – norisi žmo...
Verslininkės Jolantos Blažytės kontroliuojamos „Vikondos grupės“ valdomo Kėdainių konservų fabriko vadovą Andrių Viazovskį atleidus iš pareigų, jį nuo pirmadienio pakeitė Renatas Štopas.
Gruodžio 17 d. 24-ą kartą skelbiami Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys” nugalėtojai. Kaip rašoma pranešime spaudai, apdovanojimams buvo nominuotos 76 įmonės penkiolikoje vertinimo grupių iš 24-ių šalies ūkio šakų. Lyderio pozicijas kaip ir ...