pomidorai

513 straipsnių

Pomidoras (lot. Solanum lycopersicum) – notreliažiedžių (Lamiidae) poklasio bulvinių (Solanaceae) šeimos augalų rūšis. Tai daržinis augalas, vedantis raudonos (yra veislių vedančių geltonos, juodos) spalvos, mėsingus, sultingus uogos tipo vaisius.

Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...

Šiam užkandžiui paruošti reikės rūkyto upėtakio ir daržovių. Iš daržovių paruošite salsą, o kai ši atvės, ja papuošite žuvies juosteles. Be galo gardus užkandis su rūkytu upėtakiu pravers ruošiantiems šventinį stalą.

Arūnas Milašius

Vos pašvietus saulutei, taip norisi tikėti kad atėjo pavasaris ir pulti sėti viską iš eilės. Bet skubėti nereikia. Apie tai, ką ir kaip sėti Delfi prašymu papasakojo Vilija Juškevičienė.

Ši pupelių sriuba yra stipraus skonio patiekalas sunkesnio, „ūkiško“ maisto mėgėjams. Joje netrūksta mėsos, prieskonių ir žinoma, raudonųjų pupelių. Mėgstantys vadinamąjį „komforto“ maistą privalo įtraukti šią pupelių sriubą į savo mėgiamųjų sąrašą.

Vytautas Budzinauskas

Daržovės, mėsa ir kiti populiarūs maisto produktai Lietuvoje prieš dvi dešimtis metų buvo keliskart pigesni, jeigu vertinsime vien pinigine išraiška. Tačiau ekonomistai perspėja neskubėti pasinerti į nostalgiją, nes laikui bėgant kinta žmonių perkamoji galia, geopolitinis kontekstas ir kiti veiksnia...