aliejaus gamyba

3 straipsnių

Vitalijus Balkus

Vietoj saulėgrąžų aliejaus – rapsų, vietoj alyvuogių – saulėgrąžų arba palmių aliejus, „pagerintas“ sintetiniu aromatu. Vietoj raudono palmių aliejaus – beta karotenu dažytas aliejų mišinys. Brangesnės rūšys maišomos su pigesnėmis, o pigesnės pakeičiamos kitomis. Štai taip trimis sakiniais galima ap...

Guoda Azguridienė, „Sveiki produktai“ valdybos narė, ekonomikos analitikė

Virtuvėje jis yra labai reikalingas. Ypač vasarą, kada tiek daug žalumynų, o ir ne tik. Be gero aliejaus gera virtuvė vargiai išsiverčia. Juk pirmas dalykas, kurį pastebime nesėkmingai pavalgę, kokioje nors nelabai aiškioje maitinimo įstaigoje, yra pasilikęs prasto aliejaus skonis. Jis ten guli ir u...