Pirmas greitą ratą užfiksavo „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Tačiau britui diena vis dėlto nesusiklostė sėkmingai. Pradedant vieną iš greitųjų ratų, dar prieš įvažiuojant į pirmą posūkį, lūžo naujo „Mercedes“ priekinis sparnas. Sportininkas išslydo iš trasos ir trenkėsi į apsauginę padangų sieną. Po šio incidento britas daugiau trasoje nepasirodė.

Pastaruosius keturis metus iš eilės triumfavęs „Red Bull“ lyderis Sebastianas Vettelis trasoje pasirodė tik antroje dienos pusėje ir įveikė vos tris ratus. Tuo tarpu „McLaren“ komanda, dėl nesklandumų su technika, savo naujojo automobilio šiandien iš viso neišmėgino.

Kaip ir buvo galima tikėtis, pirmą bandymų dieną su problemomis susidūrė daugelis. Dėl įvairių gedimų trasoje buvo sustoję K. Raikkonenas, L. Hamiltonas, Sergio Perezas bei Jeanas-Ericas Vergne.

Mažiau nei dešimt ratų pirmą bandymų dieną įveikė Valtteri Bottas ir Marcusas Ericssonas. Pastarieji du sportininkai trasoje pasirodė tik antroje dienos pusėje. M. Ericssonas su nauju „Caterham“ automobiliu įveikė vos vieną ratą. Tuo tarpu V. Bottas su „Williams“ automobiliu nuvažiavo septynis ir užfiksavo trečią rezultatą.

Dėl techninių problemų tik antradienį iš savo bazės Didžiojo Britanijoje į Cheresą techniką išsiuntusi „Marussia“ ekipa ją greičiausiai išbandys tik ketvirtadienį.

Rezultatai: (vieta, pilotas, komanda, laikas/atsilikimas, ratai):

1. Kimi Raikkonenas („Ferrari“) - 1:27.104 (31 ratas)
2. Lewisas Hamiltonas („Mercedes“) - 1:27.820/atsiliko +0.716 sek. (18)
3. Valtteri Bottas („Williams-Mercedes“) - 1:30.082/+2.978 (7)
4. Sergio Perezas („Force India-Mercedes“) - 1:33.161/+6.057 (11)
5. Jeanas-Ericas Vergne („Toro Rosso-Renault“) - 1:36.530/+9.426 (15)
6. Estebanas Gutierrezas („Sauber-Ferrari“) - 1:42.257/+15.153 (7)
7. Sebastianas Vettelis („Red Bull-Renault“) - 0:00.000/- (3)
8. Marcusas Ericssonas („Caterham-Renault“) - 0:00.000/- (1)

Cherese „Williams“ pademonstravo savo naują automobilį

„Williams“ ekipa viešai pademonstravo savo naują FW36 automobilį.
Komanda anksčiau internete buvo išplatinusi jo kompiuterines nuotraukas, tačiau tik dabar jį pirmą kartą pristatė viešai.

Naująjį automobilį, kuriame sumontuotas „Mercedes“ variklis, pirmas išmėgino Valtteri Bottas. Antroje dienos pusėje trasoje pasirodęs suomis įveikė mažiau nei dešimt ratų, tačiau užfiksavo trečią rezultatą.

„Williams FW36“ turi daugeliui kitų F-1 automobilių įprastą skruzdėdos nosį. Priešingai nei pernai, po bolido variklio dangčiu yra sumontuotas ne „Renault“, o „Mercedes“ motoras.

Tai pirmas „Williams“ automobilis, kuris buvo sukurtas vadovaujant naujam komandos technikos direktoriui Patui Symondsui.