Adaptuotis Londone Lietuvos rinktinei daug laiko nebus. Jau naktį iš sekmadienio į pirmadienį lietuvių laukia pirma akistata su Argentina. Dvikovos pradžia - 0:15 val. Lietuvos laiku.


Krepšininkai pažadėjo atiduoti visas jėgas

Po treniruotės papietavę krepšininkai užsakomuoju reisu paliko Lietuvą. Sportininkų jau pirmadienio naktį laukia sunkus Argentinos komandos išbandymas. Savo mintimis krepšininkai ir rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra pasidalijo su žurnalistais.

Komandos treneris teigė, kad prieš išvykdami turėjo dvejas geras treniruotes, o penktadienio vakarą skirs poilsiui. Būtent todėl krepšininkai nedalyvaus atidarymo ceremonijoje. K. Kemzūra teigė, kad komanda olimpinėm žaidynėm jau yra pasiruošusi.

„Įgavome formą, pagerinome tarpusavio supratimą. Padarėme šiokius tokius pakeitimus, kurie mums padeda tiek puolant, tiek ginantis. Išvažiuojame, manau, įgavę tikrai gerą formą, tik tą reikai parodyti rungtynių metu“.

Treneris pridūrė, kad prieš kitas komandas jaučia pranašumą dėl Karakase vykusio atrankos turnyro.

„Mes pabuvome įvairiose situacijose, ypač sunkiose ir parodėme savo charakterį. Apie pranašumus galima daug kalbėti, bet kol jų neįrodysime aikštelėje jie neturės prasmės“, – kalbėjo treneris.

Kalbėdamas apie ateinančia rungtynes su Argentinos komanda treneris išskyrė jų lyderius Luisą Scolą, Emanuelį Ginobilį, Pedro Prigionį, o ypač pastarojo susižaidimą su priekine linija, kas turėtų sudaryti problemų silpnesnius „centrus“ turintiems lietuviams.

Komandos įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius teigė, kad norėdami laimėti pirmąsias varžybas komanda turės sužaisti labai gerai.

„Argentinos komanda yra pasaulio elite ir norėdami juos nugalėti turėsime sužaisti labai gerai, tačiau tai nėra pačios svarbiausios rungtynės ir olimpinės žaidynės su jomis nei prasidės, nei pasibaigs, nepaisant jų baigties“.

Krepšininkas teigė, kad nepaisant prarasto varžybinio ritmo grįžus iš olimpinės atrankos Venesueloje, komanda šiandien yra stipresnė nei tada, tačiau ir varžovai laukia galingesni nei Karakase, todėl rinktinei teks kovoti iš paskutiniųjų ir po truputį skinti pergales.
Žurnalistai nepraleido progos krepšininko paklausti ir dėl jo sprendimo grįžti į „Barselona“ klubą.

„Puikiai žinau miestą, klubo personalą, ten turiu draugų. Tai daugiausia buvo sprendimas dėl krepšinio. Be to seniai norėjau žaisti Ispanijos lygoje,“ – sprendimą paaiškino krepšininkas ir pridūrė, kad 1+1 metų kontraktas jam yra geriausias variantas.

„Man jau 36 metai, todėl ilgais kontraktais nebesišvaistai. Jau seniai sakiau, kad žaisiu iš metų į metus“, – kalbėjo krepšininkas.

Renaldas Seibutis, taip pat kaip K. Kemzūra kalbėjo, kad bet kokie pranašumai popieriuje nieko nereiškia kol jų neįrodai aikštelėje. Krepšininkas išskyrė lyderius – Liną Kleizą ir Š. Jasikevičių, teigė, kad yra daug pajėgių krepšininkų kurie savo pajėgumus turės įrodyti tik įrodyti aikštelėje. Krepšininkas komandinę gynybą įvardijo kaip stipriausią šios rinktinės ginklą ir pažadėjo visas jėgas atiduoti aikštelėje.

Vienas labiausiai patyrusių rintkinės žaidėjų Rimantas Kaukėnas praėjusiais metais patyrė sunkią kelio traumą ir penkis mėnesius turėjo praleisti be krepšinio. Krepšininkas teigė, kad nors dabar nejaučia jokių neigiamų padarinių, nors į komandą įsilieti ir buvo sunkiau.

„Prie komandos prisijungiau paskutinis, reikėjo įsivažiuoti ir jautėsi treniruočių trūkumas, bet dabar viskas gerai”.

Prieš keletą mėnesių krepšininkas atsigaudamas po traumos atsargiai kalbėjo ir teigė nežinąs, ar atstovaus mūsų šaliai olimpinėse žaidynėse. Oro uoste R. Kaukėnas atskleidė, kad jau tada žinojo, kad žais rinktinėje, tačiau niekam to nenorėjo sakyti.

Simas Jasaitis į Londoną išskrido apibintuotu keliu su ledo maišais ant jo. Puolėjas DELFI sakė, kad tai ne trauma, o tiesiog normali procedūra po kiekvienų treniruočių.

Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis:

Lietuva – Argentina, liepos 30 d., 0 val. 15 min.
Lietuva – Nigerija, liepos 31 d., 16 val. 30 min.
Lietuva – Prancūzija, rugpjūčio 2 d., 11.00 val.
Lietuva – JAV, rugpjūčio 4 d., 16 val. 30 min.
Lietuva – Tunisas, rugpjūčio 6 d., 13 val. 15 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)