Sirgaliai trečiadienio vakarą aklinai užpildė Kėdainių arenos tribūnas, bet
krepšininkams pirmiausia kvapą gniaužė ne dėl jų skanduočių.

Per rekordinius vasaros karščius prastai vėdinamame pastate Lietuvos nacionalinė komanda galėjo pasijusti panašiai kaip prieš dvejus metus Kauno sporto halėje, kuri draugiško mačo su belgais metu buvo virstusi čiuožykla.

Nors šįkart 2013 metais iškilusios Kėdainių arenos oro kondicionavimo sistema buvo paleista visu galingumu, salėje vis tiek buvo karšta kaip pirtyje.

„Pabaigoje reklaminiai lipdukai tarsi pasidengė rūku, visi slysčiojo. Bet toks jau oras, nieko nepadarysi“, – įspūdžiais dalinosi gynėjas Artūras Milaknis.

J. Kazlauskas buvo tiesesnis.

„Sąlygos krepšiniui buvo ypatingos. Niekas traumos nenori gauti, o aikštėje vienu metu tikrai pasidarė slidoka. Džiaugiamės, kad susirinko tiek fanų, kad Kėdainiuose yra nauja arena, bet baimė gauti traumą buvo“, – po pergalės 86:71 kalbėjo treneris.


Jei ne parketas, kurio nespėjo šluostyti aptarnaujantis personalas, vakaras Kėdainiuose lietuviams būtų virtęs eiline treniruote, kadangi keturis dešimtmečius į finalinius Europos čempionatų etapus negalintys prasimušti austrai individualiu meistriškumu neprilygo net tiems Lietuvos rinktinės kandidatams, kurie labiausiai nerimauja dėl savo pozicijų komandoje.

Nors savas užduotis sprendę šeimininkai varžovų netriuškino, daugiau išgąsčio vietos publikai sukėlė ne Austrijos krepšininkai, o pirmą kartą šią vasarą į aikštę išbėgęs J. Valančiūnas, ketvirto kėlinio viduryje paslydęs ir pasitempęs kirkšnį.

„Nežinome, kaip rimtai susižeidė J. Valančiūnas. Jis susižeidė kirkšnį, o tai nėra gerai, tokia trauma gyja ilgai. Bet aš noriu pasakyti, kad tik nieko neveikiant galima išvengti traumų. Norint pasiruošti čempionatui, reikia žaisti, ir žaisti maksimaliai, nesaugant savęs. Toks šiandieninis sportas“, – pažymėjo J. Kazlauskas.

Neįprastas specialistui pasirodė ir garsinis fonas trečiadienio rungtynėse. Kompaktiškos salės stogą aistruoliai kilnojo taip, kad treneriui nepavykdavo susikalbėti su savo auklėtiniais.

„Palaikymas buvo fantastinis – kaip rimtose varžybose. Man net buvo sunku pasufleruoti jauniems žaidėjams, kuriuos bandžiau aikštėje, kaip reikia žaisti. Todėl mūsų žaidime ne visada buvo mintis. Bandėme ir naujas gynybos sistemas, bet nepasakyčiau, kad jos pasiteisino“, – pridūrė J. Kazlauskas.

Jis atsisakė vertinti žaidėjų, kurie tarpusavyje konkuruoja dėl paskutinių vietų rinktinės dvyliktuke, individualius pasirodymus, bet pakartojo savo nuostatas Artūro Gudaičio, kuriam leido trumpai pažaisti ir sunkiuoju krašto puolėju, atžvilgiu.

„A. Gudaitis yra jaunas ir perspektyvus žaidėjas, bet šiai dienai jis tikrai jaučiasi geriau rungtyniaudamas vidurio puolėju. Ir mūsų puolimo schemoms taip labiau tinka. Kai aikštėje J. Valančiūnas, turime išsiplėsti ties perimetru. Deja, bet jei šalia Jono būna A. Gudaitis, tik uždarome trijų sekundžių zoną, vėluoja perdavimai“, – aiškino rinktinės strategas.

Repetuodami savo žaidimą prieš Europos čempionatą lietuviai iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės.

Kontrolinių rungtynių maratoną jie pradėjo dukart įveikdami Australijos atstovus (80:68 ir 92:85), o praėjusį šeštadienį pranoko ir Suomiją (78:71).

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Likusios Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės

Tarptautinis krepšinio turnyras „Huawei Cup 2015“ (Kaunas)

Rugpjūčio 17 d. Lietuva – Turkija;
Rugpjūčio 18 d. Lietuva – Makedonija;
Rugpjūčio 19 d. Lietuva – Kroatija.

Tarptautinis krepšinio turnyras „Akropolis-Eurobank“ (Atėnai, Graikija)

Rugpjūčio 27 d. Lietuva – Turkija;
Rugpjūčio 28 d. Lietuva – Olandija;
Rugpjūčio 29 d. Lietuva – Graikija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)