Nuotrauką, kurioje užfiksuota, kiek viename prekybos centre kainuoja kalafioras Airijoje, atsiuntęs DELFI skaitytojas ironizavo, kad nėra jokios šalies agentas, tik norėjo parodyti akcijos metu daržovei taikomą kainą.

Matyti, kad žiedinis kopūstas akcijos metu kainuoja 0,49 euro, o įprastai – 1,59 euro.

„Tokios kainos tokioje šalyje, kur minimalus atlyginimas 3 kartus didesnis nei Lietuvoje“, – rašė skaitytojas.

DELFI primena, kad Lietuvoje pasipiktinimas kilo internautui užfiksavus 3,49 euro siekiančią žiedinio kopūsto kainą. Šiuo metu parduotuvėse galima rasti apie 2-3 eurus kainuojančių žiedinių kopūstų.

Svetur gyvenantys lietuviai siunčia daržovės kainas iš užsienio šalių, kuriose žiedinio kopūsto kaina smarkiai skiriasi. Pavyzdžiui, Norvegijoje daržovė buvo pigesnė, tuo metu Estijoje – brangesnė.

Pastaruoju metu DELFI sulaukė skaitytojų kalafiorų nuotraukų iš dar trijų šalių – Vokietijoje, Brazilijos ir Baltarusijos. Spėkite, kur daržovė brangiausia? Kainas galite pamatyti po apklausa.

Pasak skaitytojų, Vokietijoje kalafiorai kainuoja kiek brangiau nei Lietuvoje.

„Pasivaikščiojau ir aš po parduotuves ir štai ką radau. Berlyne, prekybos centre „Rewe“ vienas kalafioras kainuoja 3,49 euro. Vieno kalafioro svoris prasideda nuo 1 kg. „Kaiser’s“ prekybos centre vienas kalafioras kainuoja 2,99 euro. Kalafiorai abiejuose prekybos centruose iš Prancūzijos, 1 klasės“, – rašė DELFI skaitytoja Alina.

Bremene, Vokietijoje, DELFI skaitytoja Monika taip pat rado kalafiorų už 2,99 euro.

Brazilijoje, Rio de Žaneire, jie buvo pigesni maždaug 6 kartus nei Vokietijoje.

„Gyvenu Rio de Žaneire, kur produktų kainos taip pat svyruoja priklausomai nuo vėjo krypties ir pieno riebumo Pabradės paukštyne. Prieš kurį laiką pomidorų kainos buvo pakilusios iki 12 realų (apie 4 eurus), tai net žinių vedėja karolius iš pomidorų kabinosi. Bet, va, dėl įdomumo užtikau kalafiorų už 1,99 realai/vienetą (50 euro centų)“, – pasakojo Brazilijoje gyvenantis Gediminas.
Vis dėlto, Minske, Baltarusijoje, daržovė buvo brangiausia – praėjusią savaitę DELFI skaitytoja Sigita rado ispaniškų kalafiorų, kurie kainuoja net 8 kartus brangiau – apie 4 eurus (pasak skaitytojos, 89900 Baltarusijos rublių).

Norite pasidalyti Jūsų užfiksuota žiedinio kopūsto kaina? Tai galite daryti, spausdami čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kalafioras“ .

Taip pat kviečiame dalintis nuomone: ar jūs pastebėjote kainų pokytį per pastaruosius kelerius metus? Kaip pasikeitė Jūsų išlaidos, pajamos? Galbūt galite pasidalinti įžvalgomis, kaip planuojate savo mėnesio šeimos biudžetą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)