kalafioras

kalafioras

Žiedinis kopūstas arba kalafioras (lot. Brassica oleracea var. botrytis) – bastutinių (Brassicaceae) šeimai priklausanti daržovė. Augalas vienmetis. Stiebas trumpas, su žemai susitelkusiais lapais. Žiedynas šakotas. Žiedkočiai, kaip ir viršutiniai lapai, sustorėję, mėsingi, su žiedais sudaro sultingą, kompaktišką galvutę.

Traškus izraelietiškas kalafiorų užkandis: išdavė receptą, kaip pasigaminti jį per 5 minutes (29)

Izraelio virtuvė pradėjo formuotis XX a. viduryje, atkūrus Izraelio valstybę. Jos formavimuisi didelę įtaką turėjo žydų ir Artimųjų Rytų...

Indiškas bulvių ir kalafiorų troškinys (2)

Šiam patiekalui tereikia tiek mažai ingredientų, šiek tiek prieskonių ir aromatingas troškinys paruoštas. Svarbiausia, kad jį galima valgyti kaip...

Garsus virtuvės šefas paaiškina: vienoks kepimo būdas bus reikalingas tobuliems šonkauliukams, kitoks – takams ar mėsainiams RECEPTAI (9)

Visame pasaulyje populiarėjanti barbekiu kultūra neaplenkė ir Lietuvos. Kepame, skrudiname, verdame, troškiname ir net rūkome. Tam užtenka kokybiškų...

Kaip išsirinkti kokių daržovių ir vaisių reikia organizmui?

Pavasarį visuomenė gauna daug informacijos apie šviežių daržovių ir vaisių nenuginčijamą naudą sveikatai, nors metų laikų kaitos pagal jų...

Maisto pristatymo į namus programėlių apžvalga: pastebėjimai apie kiekvieną iš jų ir vertinimas (12)

Nors karantinas priverstinai uždarė visų barų, gastropub’ų ir restoranų duris, tačiau mylimu profesionalų ruoštu maistu galima saugiai mėgautis...

|Populiariausi straipsniai ir video