Socialiniuose tinkluose pasidalinta Carrie Madej kurtame vaizdo įraše išsakytais teiginiais. Visi jie išversti į lietuvių kalbą. „Melo detektorius“ pateikia kiekvieno žinutėje įvardyto teiginio paaiškinimą.

Melagingas teiginys: COVID-19 vakcina neigiamai paveiks pasiskiepijusių asmenų vaisingumą ir intelektą

Šį teiginį Carrie Madej grindžia tuo, kad po vakcinacijos nuo COVID-19 susidaręs viruso spyglio baltymas turi panašumų į placentos susidarymui būtiną sincitiną-1, todėl, esą, remiantis šia logika, pasiskiepijus susidarę antikūnai naujojo koronaviruso baltymams veiktų ir kaip antikūnai sincitinui-1, todėl nesusiformuotų placenta.

Pirmieji šią teoriją paskelbė buvęs farmacijos milžinės „Pfizer“ darbuotojas dr. Michaelas Yeadonas kartu su pulmonologu dr. Wolfgangu Wodargu, jau ir anksčiau ne kartą kaltinti melagienų skleidimu („Melo detektorius“ apie tai jau rašė čia). Ne vienas mokslininkas, nagrinėjęs tokius teiginius, nurodė, kad panašumų tarp SARS-Cov-2 spyglio baltymo ir placentos gamybai būtino baltymo nėra tiek jau daug – tik nedidelė genetinė seka, todėl nėra pagrindo manyti, vakcina sukeltų imuninį atsaką prieš placentos gamybai būtiną baltymą.

Melagingas teiginys: Australijoje žmonės, pasiskiepiję nuo COVID-19, užsikrėtė ŽIV

Gandai apie tai, kad Australijoje pasiskiepiję nuo COVID-19 neva užsikrėtė ŽIV pasklido dar praėjusių metų gruodį, kai šalyje buvo vykdomi australų farmacijos kampanijos „CSL“ ir Kvynslando universiteto kurtos vakcinos nuo COVID-19 bandymai. Bandymų metu vakcina pademonstravo gebanti sužadinti imuninį atsaką prieš SARS-Cov-2 virusą, tačiau keli savanoriai (iš viso vakciną buvo spėta išbandyti su 216 savanorių) pasiskiepiję taip pat sulaukę klaidingo teigiamo ŽIV testo atsakymo.

Taip nutiko todėl, kad vakcinos gamyboje buvo panaudoti maži ŽIV viruso baltymo fragmentai (apie kuriuos ir kalba Carrie Madej), turėję stabilizuoti vakciną, tačiau dėl šio komponento kai kurių savanorių kūnuose susiformavo antikūnai prieš šiuos fragmentus. Tai ir lėmė klaidingus teigiamus ŽIV testo atsakymus. Taigi, skirtingai nei teigia C. Madej, vakcinoje dalyvavę savanoriai nebuvo užsikrėtę ŽIV ir joms pavojus jų sveikatai negrėsė, tiesiog testas parodė klaidingą atsakymą.

Vis dėlto, baiminantis visuomenės nepasitikėjimo tokia vakcina, buvo nuspręsta australų kurtos vakcinos bandymus nutraukti ir toliau šios vakcinos nebevystyti. Taigi, klaidingus teigiamus ŽIV testo atsakymus sąlygojusi vakcina nėra ir nebus naudojama žmonėms skiepyti.

Melagingas teiginys: COVID-19 vakcinos pažeis žmonių DNR

C. Madej jau ir anksčiau dalinosi teiginiais apie tai, kad, esą, COVID-19 vakcinos pavers žmones genetiškai modifikuotais organizmais. Tai – netiesa. Nė viena iš šiuo metu patvirtintų vakcinų nebuvo sukurta taip, kad galėtų paveikti ar pakeisti pasiskiepijusio asmens DNR. Visos šiuo metu naudoti patvirtintos vakcinos yra praėjusios būtinus klinikinių bandymų etapus ir yra saugios naudoti. Pagrindinė jų užduotis – sužadinti imuninį atsaką prieš SARS-Cov-2 virusą.

„Melo detektorius“ anksčiau jau rašė, kad C. Madej teiginiai apie vakcinų sugebėjimą keisti žmonių DNR neturi jokio pagrindo.

Tos pačios amerikiečių osteopatės teiginiai jau buvo paneigti ir rusiškoje „Melo detektoriaus“ platformoje čia, čia ir čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)