Pasak buvusio Bulgarijos gynybos ministro Velizaro Šalamanovo, „Bulgarijos kompanijos neparduoda ginklų ir amunicijos tiesiogiai Ukrainai, nes egzistuoja praktika, kad susitarimai realizuojami per užsienio programas“.

2022 metais Bulgarijos ginklų gamybos įmonės išsiuntė rekordinį savo produkcijos kiekį į užsienį, pavyzdžiui, į Lenkiją ir Rumuniją, iš kur ji buvo nugabenta į Ukrainą.

Portalo teigimu, pirmasis atvejis, kai Bulgarija patiekė ginklų Ukrainai, buvo dar prieš prasidedant Rusijos plataus masto invazijai. Nors nuo 2021 metų pradžios iki 2022 metų vasario 24 dienos Ukraina nesudarė tiesioginių sutarčių su Bulgarijos ginklų gamybos įmonėmis, jos yra pagrindinės pagal sovietinius standartus pagamintų ginklų ir šaudmenų eksportuotojos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, žurnalistai išsiaiškino, kad Bulgarija neoficialiai tiekė Ukrainai degalus ir sovietinės ginkluotės komponentus. Visos operacijos buvo vykdomos slaptai, kad jų nesužlugdytų prorusiškos jėgos Bulgarijos vyriausybėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją