Kaip rašo ketvirtadienį „Ukrinform“, Ukrainos nacionalinė gvardija tai pranešė „Telegram“ kanale.

„Vienos iš Nacionalinės gvardijos operatyvinės paskirties brigadų daliniai pasistūmėjo apie 650 metrų į priešo gynybos gilumą pusantro kilometro ilgio fronto ruože ir įsitvirtino užimtose pozicijose“, – sakoma pranešime.

Šia kryptimi gvardiečiai tęsė puolamuosius veiksmus smogiamųjų grupuočių sudėtyje.

Marjinkos ir Berdiansko kryptimis Nacionalinės gvardijos pajėgos ir priemonės išlaiko gynybos linijas, neleisdamos priešui pasiekti teigiamo rezultato.

Kupiansko kryptimi Nacionalinės gvardijos pajėgos ir priemonės patikimai gina užimtas linijas, o specialiosios paskirties daliniai tęsia žvalgybą iš oro.

Sumų srities pasienio rajonuose nacionaliniai gvardiečiai imasi priemonių, kad iš anksto atskleistų priešo diversinių ir žvalgybinių grupių kėslus ir užkirstų kelią jų veiklai Ukrainos teritorijoje.

Chersono srityje Nacionalinės gvardijos daliniai tęsia humanitarinio išminavimo ir stabilizavimo veiksmus, atlieka kitas užduotis, kad paremtų Gynybos pajėgų operacijas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Berdiansko ir Melitopolio kryptimis tęsiasi Gynybos pajėgų puolamoji operacija, Avdijivkos ir Marjinkos kryptimis – gynybinė. Kiekvieną parą okupantai netenka 2-3 kuopų, per pastarąją parą taip pat buvo sunaikinti 6 priešo amunicijos sandėliai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją