Mirtys, įvykusios Ukrainai ir Rusijai švenčiant stačiatikių Kalėdas, taip pat sutapo su naujais diplomatiniais bandymais kitą savaitę surengti viršūnių susitikimą Kazachstane ir pabandyti atkurti taiką Rytų Ukrainoje.

Nors susirėmimai konflikte, jau pareikalavusiame daugiau nei 4 700 žmonių gyvybių, kiek susilpnėjo, bet pavienės atakos tęsiasi ir toliau.

Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka nurodė žurnalistams, kad vieną karį nušovė snaiperis, kiti du žuvo per sprogimus ir susišaudymus netoli tarptautinio oro uosto pramoniniame Donecko mieste.

„Per pastarąsias dvidešimt keturias valandas situacija rytuose iš esmės nepasikeitė. Teroristai surengė provokuojančias atakas prieš antiteroristinės operacijos karines pajėgas, pažeisdami paliaubas“, – nurodė kariuomenės atstovas.

Kol kas negauta patvirtinimų iš separatistų pusės dėl naujausių susirėmimų su vyriausybinėmis pajėgomis.

Tuo metu Ukrainos prezidentas Petro Porošenka planuoja susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir Prancūzijos bei Vokietijos lyderiais sausio 15 d. Kazachstano sostinėje Astanoje, kur vyks derybos dėl taikos užtikrinimo jo šalyje.

Ukrainos ir Prancūzijos lyderiai tvirtina, kad susitikimas Kazachstane įvyks tik tuo atveju, jei bus sukurtos galimybės konstruktyviai spręsti Ukrainos problemą.