Tai penktadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasi Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovu Vadymu Skibickiu.

„Akivaizdu, jog Rusija rudenį ir žiemą vėl bandys naikinti mūsų energetikos sistemą, kad paliktų ukrainiečius be šviesos ir šilumos, demoralizuotų mūsų visuomenę ir sukeltų naują priverstinės emigracijos bangą“, – sakė pareigūnas interviu leidiniui „Civilmedia“.

Anot V. Skibickio, rusai dabar atlieka žvalgybą, kad nustatytų prioritetinius energetikos sistemos objektus. Ukraina ruošiasi galimoms priešo atakoms.

„Mes žinome apie šiuos priešo planus ir jau vasarą ruošiamės žiemai. O Ukrainos puolimas, kaip jau esu sakęs, tęsiasi. Tad iki žiemos pamatysime, kas bus“, – pridūrė žvalgas.

Pareigūnas pabrėžė, kad nesikeičiantis Ukrainos tikslas – visų teritorijų išlaisvinimas nuo grobikų rusų, nuolatinė taika ir saugumo garantijos.

Portalas primena, jog anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas pranešė, kad Rusija aktyvina sparnuotųjų raketų Ch-50 gamybą. Tai tikriausiai rodo, kad okupantai rudenį ruošiasi suintensyvinti raketų atakas.

Be to, žinoma, kad Rusija savo teritorijoje pradėjo montuoti bepiločius orlaivius „Shahed“, kuriuos anksčiau pirkdavo Irane.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją