„Šis įvertinimas iš tiesų yra Lietuvos įvertinimas, Lietuvos žmonių palaikymo įvertinimas, tai yra apdovanojimas visai Lietuvai. Todėl labai svarbu, kad Ukrainos žemėje kuo greičiau baigtųsi karas, kuo greičiau baigtų žūti žmonės, kad būtų atkurtas šalies teritorinis vientisumas ir kad svetima valstybė negalėtų diktuoti Ukrainai, kai ji turi gyventi, o Ukrainos žmonėms - kaip jie turi kurti savo valstybę“, - ketvirtadienį Lietuvos radijui sakė šalies vadovė.

Anot jos, simboliška tai, kad žinia apie jos pelnytą titulą paskelbta sausio 13-ąją - Lietuvos laisvės kovoje be galo svarbią dieną.

„Todėl šis apdovanojimas suteikia teisę mums dar kartą pasakyti, kad mes žinome, ką reiškia kovoti už laisvę. Todėl mes padedame Ukrainos žmonėms, nes jie apsisprendė patys tai daryti. Tai - visos Lietuvos įvertinimas, nes mes remiame Ukrainą ne tik žodžiais, bet ir realiais darbais: tai ne tik materialinė pagalba, bet ir žinios, ir reformų patyrimas“, - sakė ji.

Aukščiausioji Ukrainos akademinė taryba, kurią sudaro sudaro iškilūs intelektualai, visuomenės veikėjai, akademinės bendruomenės nariai, Lietuvos prezidentę metų žmogumi paskelbė šį antradienį. Šis titulas visuomeninėje ir politinėje veikloje jai suteiktas už tvirtą ir nuoseklią paramą Ukrainos nepriklausomybei.

Šį apdovanojimą anksčiau yra pelnę popiežius Jonas Paulius II, Lenkijos prezidentas Aleksanderis Kwasniewskis (Aleksandras Kvašnievskis), Gruzijos prezidentas Michailas Sakašvilis, Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, buvęs ES užsienio politikos įgaliotinis Javieras Solana (Chavjeras Solana), buvęs Europos Tarybos generalinis sekretorius Walteris Schwimmeris (Valteris Švimeris), JAV senatorius Johnas McCainas (Džonas Makeinas).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (808)