Valgymas gali tapti puikiu pasiteisinimu, kai atidedame nemalonių užduočių vykdymą. Ar jūs niekuomet nesinaudojate maistu kaip pretekstu atidėti bjaurų darbą? Ar nesinaudojate maistu tuomet, kai nenorite skambinti ar rašyti laiško? Vengiate atlikti nuobodų ir nemalonų darbą? Vengiate atlikti sudėtingą užduotį?

Jeigu bent į vieną iš šių klausimų atsakėte teigiamai, tai turbūt jau atpažinote valgymo beprasmiškumą siekiant atitolinti nemalonius darbus. Valgydami prieš pradedant darbą jūs viską tik pabloginate. Tai priverčia jus prarasti kontrolę, pasijusti stora, apdribusia ir pikta dėl to, kad valgėte. Ir jums vis viena teks susidurti su atidėliota situacija.

Argi nebūtų daugiau prasmės, jeigu jūs pirma susidorotumėte su užduotimi (galbūt netgi surasdamos būdą tai padaryti smagiai), perduotumėte ją kam nors kitam arba nuspręstumėte, kad jos iš viso nereikia atlikti?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją