Būti ar nebūti. Gyvenimo arba mirties rungtynės. Tokius klausimus prieš trečiadienio rungtynes užduoda WBC klubo tinklapis ir Kroatijos žiniasklaida.

WBC ekipa Eurolygos turnyrą pradėjo trim pralaimėjimais iš eilės. Kroatės 52:57 nusileido Prahos ZVVZ USK (Čekija), 67:92 Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) ir 53:62 Pulkovicių CCC (Lenkija) komandoms.

Zagrebo ekipoje pirmu smuiku griežia vidurio puolėja Luka Ivankovič. Ji vidutiniškai per rungtynes pelno po 14 taškų, atkovoja po 8 kamuolius ir atlieka 2 rezultatyvius perdavimus. Lietuvos krepšinio aisttruoliams pažįstama kroačių klubo gynėja Milica Dabovič. Serbė 2007 metais žaidė Vilniaus TEO komandoje. M. Dabovič vidutiniškai per trejas Eurolygos rungtynes pelno po 13 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus.

„Dabar atrodo taip, kad mes laimėjome dvejas rungtynes, o kroatės pralaimėjo visas žaistas, tai nuvažiavome lengvos pergalės. Tikrai taip nėra“, - prieš rungtynes sakė „Kibirkšties-VIČI“ komandos treneris Tadas Stankevičius. – WBC patyrė dvi pergales mažais skirtumais, po sunkių rungtynių ir tik vieną mačą pralaimėjo dideliu skirtumu. Komandoje pagrindinius vaidmenis atlieka vietinės krepšininkės. Žinoma, mes atlikome namų darbus, žinome varžovių silpnas vietas ir bandysime kautis dėl pergalės“.

WBC komanda savo šalies pirmenybėse kol kas žengia be nesėkmių ir yra iškovojusi septynias pergales iš tiek pat galimų. Zagrebo komanda pirmauja turnyro lentelėje. Paskutiniame ture WBC komanda ilsėjosi dėl nelyginio komandų skaičiaus čempionate.

„Kibirkštis-VIČI“ Eurolygoje šį sezone pasiekė dvi pergales. Lietuvės 68:66 įveikė Pulkovicių CCC komandą ir 81:64 nugalėjo Salamankos „Parfumerias Avenida“ (Ispanija) ekipą. Vilniaus komandoje kol kas geriausiai rungtyniauja puolėja Vita Kuktienė. Viena labiausiai patyrusių sostinės klubo žaidėjų vidutiniškai per rungtynes pelno po 18 taškų, atkovoja po 5 kamuolius ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus. Greta Šniokaitė ir Ieva Krastina vidutiniškai įmeta po 12 taškų.

„Lietuvos klubas yra didžiausia šio sezono staigmena Eurolygoje. Lietuvės rungtyniauja puikiai, sėkmingai atakuoja, bėga į greitą puolimą ir dirba gynyboje“, - prieš mačą „Kibirkšties-VIČI“ komandai gerų žodžių negailėjo WBC vyriausiasis treneris Vladimiras Ivankovičius. – Turime sustabdyti greitas lietuvių atakas, negalime leisti pelnyti lengvų taškų, turime agresyviai gintis ir sustabdyti V. Kuktienę bei I. Krastiną. Tada mes galime tikėtis pergalės, o tai reiškia, jog mes galime išgyventi Eurolygoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)