Produktai:

150-200 g vištienos filė
žiupsnelis druskos, pipirų, čiobrelių
Alyvuogių aliejaus
150 g žalių žirnelių
300 g morkų
200 g grietinėlės
70 g sūrio „Džiugas“
70 g miltų
2 kaušinių
žiupsnelis cukraus
1 arb. šaukštelio sviesto
50 g baltų ridikų
1 šaukšto burokėlių sulčių

Gaminimas:

Vištienos filė pamarinuojama su druska, pipirais, čiobreliais ir verdama garuose apie 20 min.

Žirneliai verdami pasūdytame vandenyje apie 2 min., sutrinami ir pertrinami per sietelį, paskaninami sviestu.

Morkos supjaustomos griežinėliais, užpilamos grietinėle ir verdamos kol suminkštėja, sutrinamos trintuvu iki vientisos masės. Sūris sutarkuojamas smulkiai (bulvine tarka). Kiaušiniai išplakami, sudedamos trintos morkos, sūris ir miltai bei druska. Tešla gerai išsukama ir sudedama į keksų arba silikonines formeles (iš įvardinto kiekio produktų iškepami 4 morkų pyragėliai). Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 16 minučių.

Balti ridikai sutarkuojami plonais griežinėliais, perpilami šaltu vandeniu kelis kartus, nusausinami. Griežinėliai užpilami burokėlių sultimis, paskaninami druska, cukrumi.

Vištiena, morkų pyragėliai sudedami į lėkštę, šalia – žirnelių piurė ir ridikėlių salotos.

Skanaus!