„Su šiuo treniruokliu gali sportuoti bet kokio amžiaus, fizinio pasirengimo ir lyties žmonės. Paprasta keisti pasipriešinimo lygį, apsivyniojant gumas aplink lazdą galima keisti pasipriešinimo lygį, kaskart jį didinti, o esant per dideliam pasipriešinimui, tiesiog, atvynioti gumas. Taip pat svarbu pažymėti, kad čia dirbama tik su savo kūno svoriu. Galima lengvai ir greitai keisti pratimus, pereiti prie sudėtingesnių pratimų. Kompaktiškas ir lengvas treniruoklis, patogus kelionų, atostogų metu, tinkama priemonė sportuoti gryname ore“, - sako kineziterapeutas Tadas Puzara.

Pratimų programa paremta Trio koncepcija t.y. atliekame vieną pratimą ir sunkiname du kartus, kiekvieną pratimą atliekame po 12 kartų, vėliau pratimų serijų skaičius gali būti didinamas.

Pratimų programos tikslas – atstatyti normalią giliųjų liemens raumenų jėgą ir funkciją. Pratimų esmė – aktyvuoti giliuosius pilvo ir nugaros raumenis įjungiant skersinį pilvo ir nugaros multifidinius raumenis. Jų metu stiprinamas natūralus raumeninis juosmens – nugaros „korsetas“.

Kineziterapeuto Tado Puzaros teigimu, lavinant stuburo juosmeninės dalies stabilumą labai svarbu pratimus atlikti tiksliai ir lėtai, kai bus pasiektas stabilumas ir judesiai atliekami automatiškai, tada galima lavinti judesio greitumą.