TORTAS. Šokoladu aplieta „Praha“

 (10)
Kai užsimanau ko nors saldaus ir energija veržiasi per kraštus, signalas aiškus – atsėlina PMS.
Tortas saldus, tas tiesa... Bet juk to iš jo ir tikimės, kai valgome!
© Shutterstock nuotr.

Vakar buvo kaip tik tokia diena, kai taip užsimaniau šokolado ar pyrago, kad, pasiėmusi Austėją iš mokyklos, užvažiavau į prekybos centrą ir nusipirkau mažą torčiuką! Aišku, tiek jo ir tereikėjo - suritinau du gabaliukus, ir mano saldumyniški kaprizai išgaravo, tačiau - tik ne energija.
Kuopiausi kambarius, valiau langus, išsitraukiau ir Kalėdų puošmenas, kurias, manau, savaitgalį jau ir pakabinsim ant langų.

Šventinio sezono pradžią namuose pažymėsiu ir dar vienu įvykiu - iškepsiu torčiuką. Jis bus paprastas, bet ne prastas. Švęsim PMS - Prieškalėdinį Mūsų Savaitgalį! Ir taip - kelis savaitgalius...

Reikės:
Biskvitui:
2 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
200 g grietinės,
100 g kondensuoto pieno su cukrumi,
2 stiklinių miltų,
4 šaukštų kakavos miltelių,
0,5 stiklinės degtinės,
1 šaukštelio kepimo miltelių.

Kremui:
150 g sviesto,
2 šaukštelių kakavos miltelių,
100 g kondensuoto pieno su cukrumi.

Glazūrai:
200 g šokolado.

Gaminimas. Pradėsime nuo biskvito. Atskirkite kiaušinio baltymus. Baltymus plakikliu plakite 2 minutes, suberkite cukrų, supilkite kondensuotą pieną, grietinę ir visą masę plakite dar 3 minutes.

Atskirai išplakite kiaušinių trynius iki baltumo. Dideliame inde sumaišykite miltus, kakavą bei kepimo miltelius ir labai atsargiai juos sumaišykite su plaktų baltymų bei trynių mase. Čia plakiklio nereikia, maišykite šaukštu.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą (skersmuo - 24 cm) ištepkite sviestu, supilkite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje 1 val. Jei naudojate neatidaromą kepimo formą (silikoninę ar keraminę), tai ištepusios dugną ir sieneles sviestu, dar pabarstykite manų kruopomis - taip lengviau išimsite biskvitą.

Kol jis keps, pasigaminkite kremą pertepimui. Plakikliu išplakite minkštą sviestą kartu su kakava apie 1 minutę. Supilkite kondensuotą pieną ir plakite masę dar 2 minutes.

Ištraukite biskvitą iš orkaitės, pastatykite ant drėgno rankšluosčio, o iš viršaus uždenkite sausu, leiskite kepiniui atvėsti. Tuomet išimkite biskvitą iš formos ir padalinkite į 3 vienodo storio blynus, suvilgykite juos degtine.

Ant tortinės ar padėklo dėkite pirmą biskvito blyną, pertepkite kremu (jo reikės tik dviem pertepimams), dėkite antrą, ant jo - irgi kremo sluoksnį. Uždėjusios trečią blyną, ant jo kremo nebetepkite.

Tada šokolado plytelę sulaužykite gabalėliais, sudėkite į indą (tiks metalinis dubenėlis ar puodelis), kurį galėtumėte laikyti ant indo su verdančiu vandeniu. Kai šokoladas ištirps, konditerine šluotele ar mentele aptepkite juo torto viršų bei šonus.

Tada tortą dėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Ištraukusios apibarstykite šokolado drožlėmis ar kokiais kitais pabarstais. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.