Sumuštiniai kitaip: 4 gardūs receptai

Pusryčiams, pietums, vakarienei... Jie tinka visoms progoms. Sumuštiniai karaliauja mūsų virtuvėse ir skrandžiuose.
Gardūs sumuštiniai.
© Shutterstock nuotr.

Paprastas, bet nepaprastas patiekalas, kuris idealiai tinka skubantiems, užsiėmusiems ir negalintiems daug laiko skirti stovėjimui prie puodų.

Kas sumuštinius sugalvojo? Pasak legendos, kartą gyveno vyras, vardu Johnas Montahne'as, kuris viename Londono klubų lošė kortomis. Jis nenorėjo žaidimo laiko gaišti užkandžiavimui, tad pareikalavo, kad mėsą su sūriu jam patiektų tarp dviejų duonos riekių. Antroji jo ranka liko laisva, tad Johnas galėjo ramiai lošti. Pasirodo, tas žmogus buvo kilmingas, tiksliau, grafas Sandwichas.

Tai vyko maždaug apie 1762 metus, o nuo tada būtent šio lošėjo vardu pavadinti ir šiandien taip populiarūs sumuštiniai.

Gaivusis sumuštinis 

REIKĖS (5 vnt.):

pusės šviežio agurko;

1 virto kiaušinio;

5 riekių tamsios duonos;

50 ml natūralaus jogurto;

ryšulio svogūnų laiškų;

žiupsnio druskos.

GAMINIMAS:

nulupkite ir supjaustykite kuo mažesniais griežinėliais agurką. Susmulkinkite svogūno laiškus ir kaušinį. Viską sumaišykite su natūraliu jogurtu. Masę pagardinkite druska. Duoną orkaitėje pakepkite 5-7 min. Atvėsinkite ir tepkite paruoštą sumuštinių masę.


Nuotr. Shutterstock

Greitasis sumuštinis

REIKĖS (5 vnt.):

5 riekių batono;

50 g kietojo sūrio;

saujos gražgarstės salotų;

200 g mažų pomidorų;

20 g sviesto;

žiupsnio čili pipirų. 

GAMINIMAS:

pomidorus supjaustykite griežinėliais. Ant batono užtepkite nedidelį sluoksnį sviesto, dėkite pomidorus, užbarstykite kietojo sūrio, čili pipirų. Sumuštinius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8-10 min. Išimkite, palaukite, kol atvės, papuoškite gražgarstės lapeliais.


Nuotr. Shutterstock

Sotusis sumuštinis

REIKĖS (4 vnt.):

800 g vištienos faršo;

4 sūrio riekių;

4 bandelių;

2 nedidelių pomidorų;

8 salotų lapų;

1 mažo raudono svogūno;

4 marinuotų agurkų;

pomidorų padažo;

druskos;

pipirų.

GAMINIMAS:

Mėsos faršą sumaišykite su druska ir pipirais, iš mišinio suformuokite keturis didelius paplotėlius, kuriuos kepkite keptuvėje (kiekvieną pusę maždaug po 10 min.), kepdami antrąją mėsos pusę uždėkite sūrio riekę. Visus produktus sluoksniais sudėkite į bandelę. Pagardinkite pomidorų padažu.


Nuotr. Shutterstock

Gurmaniškasis sumuštinis

REIKĖS (4 vnt.):

4 bandelių;

4 salotų lapų;

300 g rūkytos lašišos;

1 citrinos;

krapų;

50 g tepamojo sūrelio.

GAMINIMAS:

bandeles aptepkite sūreliu. Dėkite salotos lapus, dar užtepkite sūrelio, plonai supjaustytus citrinos griežinius, lašišą ir vėl bandelę. Sumuštinį papuoškite krapų šakelėmis.


Nuotr. Shutterstock

SKANAUS!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.